ΚΙΝΑΛ: Μήνυμα παραμονής στην κούρσα από Ανδρουλάκη μετά τη συνάντηση με Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: Μήνυμα παραμονής στην κούρσα από Ανδρουλάκη μετά τη συνάντηση με Παπανδρέου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφώς προς την κατεύθυνση της παραμονής στην κούρσα για την ηγεσία δείχνουν από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη, μετά τη συζήτηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως τονίζεται από συνεργάτες του ευρωβουλευτή, «ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε σε καλό κλίμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης». 

«Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, ωστόσο, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματός μας. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας», σημειώνεται επίσης.

Η παραπάνω διατύπωση παραπέμπει με σαφήνεια στο ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν σκοπεύει να αλλάξει τα πλάνα του ως προς τη διεκδίκηση της ηγεσίας. Κατά πληροφορίες, πάντως, δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα ευθέως από τον πρώην πρωθυπουργό. Ήταν ωστόσο, κάτι που συζητείτο τις τελευταίες ημέρες εντός των κομματικών τειχών, όπως και για όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους. Σε κάθε περίπτωση, εξαρχής από την πλευρά του ευρωβουλευτή απέρριπταν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. 

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι ως υποψήφιος πρόεδρος «θα αξιολογήσει τυχόν νέα δεδομένα, εφόσον αυτά προκύψουν». 

Οπως ανέφερε:

«Σήμερα, είχα μια γόνιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη διασφάλιση της ενότητας και της μέγιστης δυνατής συμμετοχής στις διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Ως Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

Ως υποψήφιος Πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας. Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της Προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει ΑΞΙΑ και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με Σοσιαλδημοκρατική Ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η Εθνική Στρατηγική για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για το νέο πρότυπο Ανάπτυξης και Ζωής, προκειμένου να γίνουν πράξη, πρέπει να συνοδευτούν με ένα πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις. Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 18 Οκτωβρίου 1981».

Προαναγγελία Παπανδρέου; 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ενώ τα σενάρια περί καθόδου του κ. Παπανδρέου έχουν φουντώσει, ο ίδιος με ανάρτησή του μίλησε για «νέα αφετηρία», με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. 

Με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, θεωρείται πλέον ιδιαίτερα πιθανή η είσοδος του κ. Παπανδρέου στην κούρσα, με την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποφάσεών του, πάντως, να παραμένει ερωτηματικό. Η ανάρτησή του αυτή, πάντως, εξελήφθη από αρκετούς ως «προαναγγελία υποψηφιότητας». 

 

 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή