Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 24%.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα άνω των 10 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ειδικότερα, η ΝΔ καταγράφει 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24,9% με αμφότερα τα κόμματα να σημειώνουν μικρή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-1
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-2

Όσον αφορά στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 24%.

Ελληνογαλλική συμφωνία

Στην ερώτηση για το πώς οι πολίτες κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, που περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής βοήθειας, το 64% απαντά θετικά, ενώ αρνητική άποψη έχει το 24% των ερωτηθέντων.

Το 72% των πολιτών εκφράζει σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας, θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και θα στείλει στρατιωτική βοήθεια.

Στη σχετική ερώτηση, το 40% απαντά «σίγουρα ναι», ενώ το 32% απαντά «μάλλον ναι». Μόλις το 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

Η αρνητική ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνογαλλική συμφωνία, αξιολογείται αρνητικά από το 55% των ερωτηθέντων και θετικά από το 23%. Ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κρίνει θετικά τη συμφωνία και αρνητικά την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την καταψηφίσει στη Βουλή.

Το 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική. Το 33% λέει ότι σωστά εντάχθηκε στη συμφωνία ο συγκεκριμένος όρος.

Αναφορικά με την πιθανότητα πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι πολίτες παρουσιάζονται διχασμένοι, καθώς το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-3
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-4
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-5
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-6
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-7
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-8
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-9
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-10
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-11
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-12

Οικονομία

Στην ερώτηση αν οι πολίτες θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, το 68% απαντά «δύσκολα», το 13% λέει ότι «δεν θα μπορέσει» και μόλις το 15% εκτιμά ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Το 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στο  ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», το 34% τα θεωρεί «λανθασμένα» και μόλις το 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.

Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-13
Δημοσκόπηση: Διψήφια παραμένει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-14

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή