Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου»

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με πολλαπλό μυέλωμα στην Ελλάδα. Ενας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ». Με μία ανάρτηση μέσω των κοινωνικών δικτύων, που ξεκίνησε με αυτές τις φράσεις, η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη δημοσιοποίησε ότι πάσχει από αυτή την αιματολογική κακοήθεια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με πολλαπλό μυέλωμα στην Ελλάδα. Ενας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ». Με μία ανάρτηση μέσω των κοινωνικών δικτύων, που ξεκίνησε με αυτές τις φράσεις, η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη δημοσιοποίησε ότι πάσχει από αυτή την αιματολογική κακοήθεια, τονίζοντας: «Η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Και εάν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου». Η κ. Μπακογιάννη διαγνώστηκε σε πολύ αρχικό στάδιο της νόσου, που σημαίνει ότι η πρόγνωση για την πορεία της είναι πολύ καλή, εξαιτίας και των σημαντικών εξελίξεων στη φαρμακευτική αντιμετώπισή της, στις οποίες έχουν ενεργό ρόλο Ελληνες επιστήμονες. Σημειώνεται ότι το πολλαπλούν μυέλωμα είναι μια πλασματοκυτταρική δυσκρασία η οποία χαρακτηρίζεται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό ενός κακοήθους κλώνου πλασματοκυττάρων. Αποτελεί το 10% του συνόλου των αιματολογικών κακοηθειών.

Η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη δημοσιοποίησε ότι πάσχει από αιματολογική κακοήθεια.

Οπως αναφέρει μέσω της ανάρτησής της η κ. Μπακογιάννη, «πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με πολλαπλό μυέλωμα στην Ελλάδα. Ενας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ. Πολλαπλό μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου. Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν. Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται. Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου. Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις. Παράλληλα. Ταυτόχρονα. Είναι άλλη μία συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα. Δεν είναι κάτι παραπάνω. Δεν θα λιποψυχήσουμε. Δεν θ’ αλλάξουμε.

Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια. Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται. Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη γι’ αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή