Τσίπρας: «Η Ν.Δ. πετάει την μπάλα στην εξέδρα για την Εξεταστική»

Τσίπρας: «Η Ν.Δ. πετάει την μπάλα στην εξέδρα για την Εξεταστική»

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει να καταθέσει τη δική του πρόταση για εξεταστική επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως το σύσσωμο «ναι» της αντιπολίτευσης προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου, που εστιάζει επίτηδες μόνο στο θέμα των δημοσκοπήσεων. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha επισήμανε: «Εχουμε ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη λίστα Πέτσα. Για την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης εν μέσω πανδημίας. Με κρατικό χρήμα, με χρήμα των φορολογουμένων. Και για μια υπόθεση, μιας δημοσκοπικής εταιρείας της οποίας ο ιδιοκτήτης πάλι πήρε κρατικό χρήμα, 270.000, και έχει παράξενα αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις που βγάζει».

Σε σχέση με την πρόταση της Ν.Δ. να συμπεριληφθεί στην Εξεταστική και η περίοδος 2015-2019 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως επιχειρεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις. «Τι διεύρυνση; Ας έρθει να μας πει. Τι άλλο θέλει να εξεταστεί; Θέλει να εξεταστεί και κάποια άλλη εταιρεία; Να εξεταστεί και κάποια άλλη εταιρεία. Θέλει να εξεταστεί και κάποια άλλη υπόθεση από το παρελθόν; Βεβαίως να μας πει ποια. Να μας πει ποια υπόθεση χειραγώγησης». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε για τον κ. Μητσοτάκη πως «έρχεται στη Βουλή και λέει να φτιάξουμε μια άλλη διατύπωση. Γιατί να φτιάξουμε μια άλλη διατύπωση; Διότι η συγκεκριμένη διατύπωση δίνει μια άλλη εντολή στην επιτροπή στην οποία έχει πλειοψηφία».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ακόμη και εάν η έρευνα επεκταθεί στην περίοδο 2015-2019.

Στο θέμα της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «σφύριξε τη λήξη», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι έχει χάσει την αξιοπιστία του. «Ακολουθήσαμε ένα δόγμα που έλεγε “ό,τι πουν οι ειδικοί”. Σήμερα το δόγμα αυτό έχει εγκαταλειφθεί», είπε και πρόσθεσε σε σχέση με τα τελευταία μέτρα απελευθέρωσης πως «εγώ άκουσα δεκάδες ειδικούς να βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης και να μιλάνε για ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Και αναρωτιέμαι, αυτό το ρίσκο με ελαφρά καρδιά το πήρε ο κ. Μητσοτάκης; Θεωρώ ότι όλη του η στρατηγική στο ζήτημα της πανδημίας και στη διαχείρισή της είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό όφελος».

Το κύμα ακρίβειας

Για το κύμα της ακρίβειας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το Μαξίμου πως δεν έχει καταλάβει πού βρισκόμαστε, σημειώνοντας πως μία στις τρεις οικογένειες δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για να περάσει τον μήνα. Οσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο τέως πρωθυπουργός εκτίμησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει την κατάρρευση της κυβέρνησής του να έρχεται, οπότε αυτός θα είναι ο λόγος που ενδεχομένως να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες πριν από τη λήξη της τετραετίας. Σε σχέση με την ελληνογαλλική συμφωνία επανέλαβε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, ως μελλοντική κυβέρνηση, είναι να επιδιώξει να την κάνει καλύτερη, διευκρινίζοντας πως Ελληνες στρατιώτες δεν θα πολεμήσουν στο Σαχέλ. Ερωτώμενος για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ στάθηκε μόνο στην «ανάγκη», όπως ανέφερε, «την επόμενη ημέρα να υπάρξει συνολικά για τη χώρα η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, τόνισε πως «ξεχώρισε η αδυναμία του να εκφέρει λόγο συγκροτημένο, με βάθος και τεκμηρίωση», συμπληρώνοντας πως «στα εθνικά θέματα θέλει μια Ελλάδα μικρή, φοβισμένη». Για την πανδημία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «συνέχισε να μηδενίζει και να απορρίπτει χωρίς να προτείνει το παραμικρό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή