ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώνει την απόφασή του ο Γιώργος Παπανδρέου

Tις αποφάσεις του σχετικά με την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ανακοινώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ανακοινώνει την απόφασή του ο Γιώργος Παπανδρέου

Tην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα διεκδικήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται περίπου στις 8 το βράδυ να προβεί σε τηλεοπτικό μήνυμα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τηλεφωνικά την κ. Γεννηματά, η οποία, όπως και στους άλλους υποψηφίους, του ευχήθηκε καλή επιτυχία. 

Με την είσοδο του κ. Παπανδρέου στην κούρσα οι υποψήφιοι ανέρχονται πλέον σε επτά. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό ο Βασίλης Κεγκέρογλου να αποσυρθεί, παρότι, όπως γνωστοποίησε, έχει ήδη καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι (Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, Γερουλάνος και Χρηστίδης) δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. 

Αν. Λοβέρδος: Δεν αποσύρω την υποψηφιότητα μου

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ακόμη και στην περίπτωση υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι δεν ανέμενε να έχει αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου καθώς, όπως είπε, εκτιμούσε πως ένας άνθρωπος με τη δική του πορεία, θα ήθελε να κάνει κάτι άλλο.

Πρόσθεσε ότι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου -η οποία διήρκησε 2 με 2,5 λεπτά- του είπε ότι ως πρώην πρόεδρος έχει ρόλο στήριξης της Φώφης Γεννηματά μαζί με τους Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να εγγυηθούν τη σοβαρότητα της διαδικασίας.

Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε πως ούτε για ένα λεπτό δεν σκέφτηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά.

Από την πλευρά του και ο Παύλος Χρηστίδης, απέρριψε κάθε πιθανότητα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του «ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι αν και δεν ήταν στις προθέσεις του να κατέβει υποψήφιος όσο η κούρσα διαδοχής «έτρεχε» με τα προηγούμενα δεδομένα, αποφάσει να το πράξει για να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά. «Για τη δική μας παράταξη, η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18-35 ετών παίρνει κάτω από 4,5% διαρκώς, είναι ζήτημα βιωσιμότητας να εισρεύσει νέα γενιά. Και η δικιά μου υποψηφιότητα αυτό εξυπηρετεί. Το μήνυμα που εισπράττω είναι ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί θέσεις και απόψεις», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.  

Ερωτηθείς αν οι πολλές υποψηφιότητες «εξευτελίζουν» τη διαδικασία το ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι δεν το πιστυεύει, «γιατί το ΠΑΣΟΚ του 6,3% πριν από τέσσερα χρόνια είχε 8 υποψηφίους και κάναμε μια διαδικασία, η οποία συνέβαλε αποφασιστικά στο να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, καθώς 212.000 πολίτες ήρθαν να ψηφίσουν σε μια πολύ ανοιχτή διαδικασία».