Παπανδρέου – Ανδρουλάκης: Σύντομη «συνάντηση» στη Χαριλάου Τρικούπη

Παπανδρέου – Ανδρουλάκης: Σύντομη «συνάντηση» στη Χαριλάου Τρικούπη

Και οι έξι υποψήφιοι ολοκλήρωσαν τη διαδικασία κατάθεσης των υπογραφών - Γ. Παπανδρέου και Ν. Ανδρουλάκης συναντήθηκαν έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ

3' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει η κούρσα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, καθώς οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία ολοκληρωσαν τη διαδικασίας κατάθεσης των υπογραφών στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ).

Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε, υπό τα φλάς των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Ανδρουλάκης: Η ανανέωση είναι βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας

Την ώρα μάλιστα που βρισκόταν έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα. Σε δήλωσή του, ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε πως «κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

Παπανδρέου – Ανδρουλάκης: Σύντομη «συνάντηση» στη Χαριλάου Τρικούπη-1
ΙΝΤΙΜΕ

«Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται».

Γερουλάνος: Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι

Τις απαιτούμενες υπογραφές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε σήμερα και ο Παύλος Γερουλάνος στην αρμόδια επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ).

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, κατέθεσε 6.245 υπογραφές πολιτών «που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας» και πρόσθεσε: «Μπροστά μας έχουμε σχεδόν δύο μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι».

Χρηστίδης: Restart για τη μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη

Συνολικά 7.000 υπογραφές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε ο Παύλος Χρηστίδης. Σε δήλωσή του, ανέφερε: «7.000 τιμητικές υπογραφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο».

Όπως πρόσθεσε, «η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

  • για κοινωνική δικαιοσύνη
  • για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία
  • για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια
  • για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους».

«Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση. Restart για τη μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χέρι μας».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης. «Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου να λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική κυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη» είχε δηλώσει.

Σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνονται και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Την απόσυρσή του από την κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο γραμματέας της Κ.Ο. της παράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου. Πρόκειται για μια κίνηση την οποία επί της ουσίας ο ίδιος είχε προαναγγείλει προ ημερών, δηλώνοντας πως εάν ήταν υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου, τότε θα επανεξέταζε τα δεδομένα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή