Κυριάκος Μητσοτάκης για Γεννηματά: Σύμβολο θάρρους, έμεινε όρθια ως το τέλος

Κυριάκος Μητσοτάκης για Γεννηματά: Σύμβολο θάρρους, έμεινε όρθια ως το τέλος

Συντετριμμένος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά δηλώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντετριμμένος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά δηλώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ για Γεννηματά: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης

Χαρακτηρίζει τη Φώφη Γεννηματά «έναν μαχητή της ζωής που πολέμησε με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της». 

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

“Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός”, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή