Θεωρείο: Απειλή διαγραφών στη Ν.Δ.

Θεωρείο: Απειλή διαγραφών στη Ν.Δ.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγρίεψαν» Νέζης, Κονταδάκης

Οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. την περασμένη Κυριακή κύλησαν πολύ ομαλά με σχεδόν μηδενικά προβλήματα. Ενδεικτικό είναι πως η αρμόδια επιτροπή εξέτασε μόλις 5 ενστάσεις μεταξύ υποψηφίων. Το καλό αποτέλεσμα, όμως, δεν ήρθε ως διά μαγείας. Ο Θανάσης Νέζης, η παραταξιακή «ψυχή» του Μαξίμου, και ο Στέλιος Κονταδάκης από την Πειραιώς είχαν στείλει τελεσίγραφο σε όλες τις επίφοβες περιοχές, όπου υπήρχαν κόντρες και σκληρές αντιπαραθέσεις, πως αν οι υποψήφιοι ξεφύγουν από τα όρια και δοθεί κακή εικόνα προς τα έξω, τότε θα υπάρξουν μαζικές διαγραφές. Και όπως φαίνεται, η προειδοποίηση των «γαλάζιων» στελεχών εισακούστηκε μέχρι κεραίας.

Εσπασεη συμμαχία

Αφού σήμερα έπιασα τα εσωτερικά της Ν.Δ., να σας πάω στην Πελοπόννησο. Ενδιαφέρουσα ήταν η αποστροφή του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση εναντίον του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Ο βουλευτής κατηγόρησε τον τοπικό άρχοντα πως προκάλεσε άσχημη εντύπωση η διαφωνία του με το έργο φυσικού αερίου στην Τρίπολη. Η αντίθετη άποψη λέει πως ο Νίκας έχει πάρει σχετικές πρωτοβουλίες για το θέμα και το φυσικό αέριο θα έρθει στην περιοχή. Ανεξαρτήτως του ποιος έχει δίκιο, η πολιτική ουσία δεν αλλάζει: το δίδυμο Βλάση – Νίκα, που ήταν μαζί στις περιφερειακές εκλογές, έχει «σπάσει», ανοίγοντας την όρεξη πολλών για νέες συμμαχίες.

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης

Η επίσκεψη Δένδια στο Λονδίνο ήταν προπαρασκευαστική, καθώς θα ακολουθήσει εντός του Νοεμβρίου επίσκεψη του ίδιου του Μητσοτάκη στη βρετανική πρωτεύουσα.

Κάτι συμβαίνει

Μια και ο λόγος για το Λονδίνο, να σας πω ότι καλό είναι η κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς να ρίξει μια ματιά στο τι συμβαίνει στο Λονδίνο και στον Σύλλογο «Θυάτειρα», που είναι η Ενωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Και γιατί η Ν.Δ., θα αναρωτηθεί κάποιος, να δώσει σημασία στο τι συμβαίνει σε ένα σύλλογο; Διότι ο πρόεδρος Γιώργος Παπαγιαννόπουλος είναι και πρόεδρος οργάνωσης της Ν.Δ. στο Λονδίνο και το κακό κλίμα που μου λένε πως επικρατεί στον σύλλογο μπορεί να μεταφερθεί και στην κομματική οργάνωση.

Διχασμός

Την επίσκεψη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με Μπάιντεν ήθελε διακαώς ο κ. Ελπιδοφόρος. Αλλά υπήρχε και αντίθετη άποψη. Διάφοροι παράγοντες της ομογένειας δεν ήταν… φανατικά, για να το πω κομψά, υπέρ της επίσκεψης και επιχείρησαν ακόμη και τη ματαίωσή της, κάτι που δείχνει τον έντονο διχασμό εντός της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή