Το δείπνο Μητσοτάκη – Μέρκελ με θεα την Ακρόπολη

Το δείπνο Μητσοτάκη – Μέρκελ με θεα την Ακρόπολη

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο σπίτι του στον Λυκαβηττό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης η Άγκελα Μέρκελ, κατόπιν πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας. Έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης. Αμέσως αναχώρησε για την οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβητό.

Λίγο πριν από τις 23:00 ολοκληρώθηκε το δείπνο που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανίδα καγκελάριο. Στη συνέχεια, η Άγκελα Μέρκελ αναχώρησε για το ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσει.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η Τουρκία, καθώς η Άγκελα Μέρκελ τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δείπνο Μητσοτάκη – Μέρκελ με θεα την Ακρόπολη-1

Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Το αυριανό πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 9:00 με ομιλία στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή