ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δείπνο Μητσοτάκη – Μέρκελ με θεα την Ακρόπολη

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο σπίτι του στον Λυκαβηττό

Το δείπνο Μητσοτάκη – Μέρκελ με θεα την Ακρόπολη

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης η Άγκελα Μέρκελ, κατόπιν πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας. Έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης. Αμέσως αναχώρησε για την οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβητό.

Λίγο πριν από τις 23:00 ολοκληρώθηκε το δείπνο που παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανίδα καγκελάριο. Στη συνέχεια, η Άγκελα Μέρκελ αναχώρησε για το ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσει.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η Τουρκία, καθώς η Άγκελα Μέρκελ τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δείπνο Μητσοτάκη – Μέρκελ με θεα την Ακρόπολη-1

Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Το αυριανό πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 9:00 με ομιλία στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:15 θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, στις 10:50, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντησή τους, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της καγκελαρίου στην Ελλάδα, η ΕΛΑΣ προχωρεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής. Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν έως τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 29 Οκτωβρίου, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων.