Μητσοτάκης στο Sky News: Η Ελλάδα μπορεί να είναι ενεργειακός κόμβος

Μητσοτάκης στο Sky News: Η Ελλάδα μπορεί να είναι ενεργειακός κόμβος

Σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και πιο γρήγορη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή. Δήλωσε ότι η Μεσόγειος επηρεάζεται ιδιαίτερα, ενώ αναφέρθηκε στη δημιουργία στην Ελλάδα υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πάντα πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και πως στο μέλλον ο σχεδιασμός είναι για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Επίσης, σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και πιο γρήγορη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τις ανεμογεννήτριες και στη συμφωνία που πρόσφατα υπέγραψε η Ελλάδα με την Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών. Τόνισε ότι μπορούμε να προμηθευτούμε φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται μέσω του ήλιου στη Βόρεια Αφρική και μέσω Ελλάδας να το μεταφέρουμε στην Ευρώπη, ενώ το επόμενο βήμα μπορεί να είναι το υδρογόνο και φυσικά το φυσικό αέριο. Η χώρα μας, τόνισε, είναι το φυσικό σημείο υποδοχής και μπορεί να είναι ενεργειακός κόμβος.

Μιλώντας για τον «πράσινο» τουρισμό, αναφέρθηκε στην ενεργειακή αυτονομία των μικρότερων ελληνικών νησιών και στα παραδείγματα της Αστυπάλαιας και της Χάλκης, την οποία θα επισκεφτεί την Παρασκευή, όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κυρ. Μητσοτάκης: Πλήρης απολιγνιτοποίηση έως το 2028

Στενή συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ για θωράκιση και αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή