Δημοσκόπηση: «Αμετάπειστος» ο σκληρός πυρήνας των ανεμβολίαστων

Δημοσκόπηση: «Αμετάπειστος» ο σκληρός πυρήνας των ανεμβολίαστων

Αμετάβλητες σταθερές στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώθηκε στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και μη βελτίωση του δυσμενούς ως προς την πανδημία περιβάλλοντος που διαμορφώνει η στάση των αρνητών του εμβολίου καταδεικνύει νέα έρευνα της κοινής γνώμης.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητες σταθερές στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώθηκε στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και μη βελτίωση του δυσμενούς ως προς την πανδημία περιβάλλοντος που διαμορφώνει η στάση των αρνητών του εμβολίου καταδεικνύει νέα έρευνα της κοινής γνώμης. Την ίδια στιγμή και ενόψει του αναμενόμενου κύματος ακρίβειας, η κοινωνία δείχνει να ανησυχεί και να ζητεί από την κυβέρνηση ακόμα περισσότερα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Τι απαντούν στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ – Στο 12% το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα, στην πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για τον ΣΚΑΪ, η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα παραμένει διευρυμένη στις δώδεκα μονάδες, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει την προτίμηση του 36,5% των ερωτηθέντων και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 8,5%, ελαφρώς ενισχυμένο σε σχέση με την προ μηνός ανάλογη έρευνα. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, Ελληνική Λύση με 4% και ΜέΡΑ25 με τρεις εκατοστιαίες μονάδες. Μικρή διεύρυνση υπέρ του πρώτου καταγράφεται και στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο πρωθυπουργό: Τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη επιλέγει το 41% (ήταν 40%), ενώ τον κ. Αλ. Τσίπρα το 25% (ήταν 26%). «Κανέναν από τους δύο» επιμένουν να απαντούν τριάντα στους εκατό ερωτηθέντες.

Δημοσκόπηση: «Αμετάπειστος» ο σκληρός πυρήνας των ανεμβολίαστων-1

Για το κρίσιμο ζήτημα της ακρίβειας, το 40% των ερωτηθέντων αξιολογεί ως «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά» τα κυβερνητικά «μέτρα στήριξης για την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις». Στον αντίποδα, το 42% τα θεωρεί «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά». Σε κάθε περίπτωση, αξιοσημείωτο είναι και πως στο ερώτημα αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα στήριξης, το 86% των πολιτών δίνει καταφατική απάντηση.

Στα αξιοπρόσεκτα αυτής της τελευταίας έρευνας είναι και η στάση της κοινής γνώμης έναντι των εθνικών μας θεμάτων: οι πολίτες εμφανίζονται να κρίνουν ως θετικές τις πρόσφατες αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, καθώς επίσης και –ενδεχομένως υπό αυτό το πρίσμα– να δείχνουν ελαφρώς λιγότερο ανήσυχοι για τη στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας. Συγκεκριμένα, η ελληνογαλλική συμφωνία αξιολογείται ως θετική από το 65% των ερωτηθέντων, με μόλις 18 στους 100 ερωτηθέντες να εκφράζουν αρνητική γνώμη. Αντιστοίχως, το 58% των πολιτών χαρακτηρίζει «σίγουρα θετική» και «μάλλον θετική» την ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, με το 22% να εκφράζει αρνητική κριτική για τη συμφωνία αυτή. Και για τις δύο περιπτώσεις, ένα ποσοστό σχεδόν 20% δηλώνει πως δεν ενημερώθηκε για τις συμφωνίες ή απλώς δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει.

Τέλος, στο ερώτημα «πόσο σας ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα», το 60% απαντάει «πολύ» και «αρκετά», ενώ προ μηνός το αντίστοιχο ποσοστό έφθασε στο 73%. «Λίγο» και «ελάχιστα έως καθόλου» απαντάει το 14% των ερωτηθέντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή