ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη προς Φίλη: Να βγούμε μαζί να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Μπακογιάννη προς Φίλη: Να βγούμε μαζί να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Χαιρετίζοντας την πρόταση του Νίκου Φίλη, για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού προκειμένου να γίνει η τρίτη δόση εμβολίου, η Ντόρα Μπακογιάννη του απήυθηνε δημόσια πρόταση να επιχειρήσουν από κοινού να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε την πρόταση του τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ως εξαιρετική και σωστή, ενώ τόνισε ότι ουδεμία σημασία έχει σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει ο καθένας, αφού ο στόχος είναι κοινός. 

Στη συνέχεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τον Νίκο Φίλη να βγουν «πλατεία – πλατεία, χωριό – χωριό» να επιχειρήσουν διά της πειθούς να εξηγήσουν στον κόσμο τα οφέλη του εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης⇒Ερευνητές ανακάλυψαν γονίδιο που διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19

Ο κ. Φίλης, προ ημερών, είχε προτείνει να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν πάνε να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου. «Σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα μήνα μετά την παρέλευση 6μήνου από τον πλήρη αρχικό εμβολιασμό) θα πρέπει προφανώς να παύει η ισχύς των πιστοποιητικών ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, εστίαση, μεταφορές. Συμπολίτες που θα έχουν απολέσει μέγα μέρος της ανοσοποιητικής τους ικανότητας θα ήταν ανεύθυνο και επικίνδυνο να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ως “πλήρως εμβολιασμένοι”. Οφείλουμε να μιλήσουμε και για αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ειδήσεις