Θεωρείο: Υποψηφιότητα Μάστορα με τη Ν.Δ.

Θεωρείο: Υποψηφιότητα Μάστορα με τη Ν.Δ.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυριακάτικη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος «Μέλισσες» Χρήστο Μάστορα στο Μαξίμου είχε ένα σημαντικό αντικείμενο: την καταβολή των συντάξεων στους Βορειοηπειρώτες, για τις οποίες ο τραγουδιστής είχε αποστείλει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο μια οργισμένη επιστολή προς την κυβέρνηση. Οπως ενημέρωσε ο Μάστορας μετά τη συνάντηση, υπήρξε δέσμευση πως η αδικία θα διορθωθεί και τυπικά με τον προϋπολογισμό του 2022 που θα έρθει στη Βουλή. Ο Χρήστος Μάστορας έκανε στο Instagram μια πολύ καλοζυγισμένη ανάρτηση, με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για τους Βορειοηπειρώτες. Με δεδομένο το νεαρό της ηλικίας του –είναι 35 ετών– και τη δημοφιλία του στα νεανικά κοινά, θεωρώ δεδομένο πως το Μαξίμου ήδη τον έχει βάλει στο στόχαστρο για να είναι στα επόμενα ψηφοδέλτια του κόμματος. Δεν ξέρω ο ίδιος τι προθέσεις έχει, αλλά αν κρίνω από το ενδιαφέρον του για το θέμα των συντάξεων και την αρτιότητα του δημόσιου λόγου του, τότε μάλλον η πολιτική τον ενδιαφέρει.

Τετ α τετ  

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η Ολγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής της Α΄ Αθήνας είχε συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε πολύ φιλικό κλίμα και όπως φαίνεται έλιωσαν οι «πάγοι» μεταξύ των δύο πλευρών, που κρατούσαν καιρό. Οπως έμαθα, η κουβέντα, εκτός από τα πολιτικά, έφθασε και στα προσωπικά και στο πόσο έχει αλλάξει την καθημερινότητά της η έλευση των διδύμων. Η συνάντηση έκλεισε με αναφορές στα προβλήματα της Α΄ Αθήνας, τα οποία η Κεφαλογιάννη παρακολουθεί στενά, όπως φανερώνει και το γεγονός ότι παρότι οι κάλπες αργούν, η ίδια δραστηριοποιείται έντονα στην περιφέρειά της.

Αποστροφή  

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποστροφή προέβη χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη, ο υφυπουργός απηύθυνε κάλεσμα «να μην αναπαράγονται υπαινιγμοί για τη δημοκρατική αντίληψη της Ελληνικής Αστυνομίας», ιδιαίτερα «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την οποία διερχόμεθα, τόσο από πλευράς εξωτερικών όσο και εσωτερικών απειλών». Οι εσωτερικές απειλές ποιες είναι;  

Εκδήλωση  

Με κεντρικό ομιλητή τον αν. υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα εκδήλωση της Εδρας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Σχολή Φλέτσερ του Ταφτς, με θέμα τα 40 χρόνια από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ομιλητές θα είναι ακόμα ο Πέτρος Βαμβακάς, αν. καθηγητής – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Emmanuel College της Βοστώνης, ο πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου και συντονιστής θα είναι ο κάτοχος της Εδρας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή