Με εκλογικό «άρωμα» η επίσκεψη Τσίπρα στο Ιπποκράτειο

Με εκλογικό «άρωμα» η επίσκεψη Τσίπρα στο Ιπποκράτειο

Στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν και αυτή την εβδομάδα να ξεκινήσουν δυναμικά, προβάλλοντας μια εικόνα χάους με ράντζα και ουρές στα νοσοκομεία, εκτιμώντας πως ο κορωνοϊός αποτελεί πλέον την «αχίλλειο πτέρνα» της πλειοψηφίας.

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φθάνοντας πιο κοντά από ποτέ στο σημείο να ζητήσει πρόωρες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού: «Εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, εάν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε να σώσουμε».

«Εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις ο πρωθυπουργός, καλύτερα να αποχωρήσει», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν και αυτή την εβδομάδα να ξεκινήσουν δυναμικά, προβάλλοντας μια εικόνα χάους με ράντζα και ουρές στα νοσοκομεία, εκτιμώντας πως ο κορωνοϊός αποτελεί πλέον την «αχίλλειο πτέρνα» της πλειοψηφίας. Η τακτική της πόλωσης και των υψηλών τόνων απέναντι στο Μαξίμου ακολουθείται πιστά, επιχειρώντας κάθε μέρα να προσθέσουν κάτι νέο στο αντιπολιτευτικό παζλ. «Αναρωτιέμαι, πότε θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Κυρίως, όμως, να σταματήσει μια επικίνδυνη, κατά την άποψή μου, αντίληψη την οποία διαχέει στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που ζούμε είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας για το Ιπποκράτειο: «Επισκέφθηκα ένα νοσοκομείο που έχει τέσσερις συμπολίτες μας διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Και επισκέπτομαι μια πόλη όπου έχει γίνει δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ από την Επιτροπή 2021 και αυτές οι κλίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό».

Στην Κουμουνδούρου έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση για την έγκαιρη λήψη πρόσθετων μέτρων τα οποία η κυβέρνηση αποφεύγει, όπως υποστηρίζουν, λόγω του πολιτικού κόστους. Σε αυτή τη βάση, άλλωστε, κινήθηκε η πρόταση για σύσταση νέας επιτροπής με πρόσωπα κοινής αποδοχής. Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν την αντεπίθεση με την τροπολογία για διενέργεια rapid test έξω από τους ναούς. Το επόμενο «σήμα» το έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας: «Προχώρησε, για παράδειγμα (η κυβέρνηση), στην επιλογή της υποχρεωτικότητας μόνο στον χώρο των υγειονομικών. Γιατί; Γιατί ήξερε ότι εκεί ούτως ή άλλως είναι ένα κοινό που επειδή το έχει εξοντώσει ηθικά, υλικά και βιολογικά, δεν έχει ελπίδα να έχει υψηλά ποσοστά. Και αφήνει απ’ έξω πολύ μεγάλες κατηγορίες επαγγελματικές, που και αυτές έρχονται σε επαφή με τον πολίτη. Η Aστυνομία, οι αστυνομικοί για παράδειγμα. Δεν έρχονται καθημερινά σε επαφή με τον πολίτη; Είναι τεράστια τα ποσοστά των ανεμβολίαστων εκεί». Η Ολγα Γεροβασίλη είχε πάρει τη σκυτάλη και στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στο Kontra Channel έκανε λόγο για αυστηροποίηση σε πολλά μέτρα: «Ο εμβολιασμένος, αλήθεια, μεταδίδει τη νόσο; Η απάντηση είναι ναι. Γιατί λοιπόν απολαμβάνει ελευθέρας στα πάντα;». Ακόμα πιο συγκεκριμένος έγινε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας επίσης στο ίδιο Μέσο: «Προσωπικά είμαι υπέρ της άποψης ότι η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει για τον εμβολιασμό όσων δημόσιων λειτουργών έρχονται σε επαφή με τους πολίτες». Ο Νίκος Μπίστης, αφού τόνισε με νόημα στην «Αυγή της Κυριακής» πως η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ «καθαρίζει και συγκεκριμενοποιείται, ενώ αντιθέτως η κυβερνητική γραμμή θολώνει», αναφέρθηκε στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών τονίζοντας πως «αν συμφωνήσουμε επί της αρχής θα εξειδικεύσουμε κατά κατηγορία (ηλικία, επάγγελμα, εργασία)».

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο think tank του Αλέξη Τσίπρα

Το ΕΣΥ μπήκε ξανά στη δίνη της πανδημίας

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή