Θεωρείο: Παρουσίες και απουσίες στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Θεωρείο: Παρουσίες και απουσίες στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κόντρα o Βολουδάκης

Δεν απέδωσαν, όπως φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο., οι προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης μεταξύ κυβέρνησης και Μανούσου Βολουδάκη, που ξεκίνησε από την κόντρα του Χανιώτη βουλευτή με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγρότες της Κρήτης. Χθες ο Βολουδάκης ανέβηκε στο βήμα και άσκησε κριτική στην πλειοψηφία λέγοντας πως δεν μπορούν οι επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών να ελέγχονται πριν κατατεθούν, χαρακτηρίζοντας την τακτική αυτή ως λογοκρισία. Παράλληλα ζήτησε καλύτερο συντονισμό της Κ.Ο., με τα πυρά να πηγαίνουν σαφέστατα προς τον γραμματέα Γιάννη Μπούγα.  

Παρουσίες και απουσίες

Κατά τα λοιπά, η συνεδρίαση της Κ.Ο., η πρώτη διά ζώσης μετά ενάμιση χρόνο, κατέγραψε ενδιαφέρουσες παρουσίες αλλά και απουσίες. Το «παρών» στα ορεινά έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ωστόσο δεν κάθισε να ακούσει τους βουλευτές, αλλά μόνο τον πρωθυπουργό και τον γραμματέα. Ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απουσίαζε από την αίθουσα, ενώ παρούσα ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία ο Μητσοτάκης έσπευσε να χαιρετήσει πρώτη όταν μπήκε στην αίθουσα.

Στο στόμα του λύκου

Σε μια αποστροφή του ο Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, είπε πως «το πάτημα της ελληνικής διπλωματίας βρίσκεται πλέον σε περιοχές όπου ήμασταν ουσιαστικά απόντες για δεκαετίες, όπως η Κεντρική Ασία». Σας έχω πρόσφατο παράδειγμα: Ο πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος στο Κιργιστάν, σε οικονομικό φόρουμ για τις σχέσεις ανάμεσα στην Ε.Ε. και στις χώρες της Κ. Ασίας: Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Καζαχστάν. Αντί του πρωθυπουργού βρέθηκε στην περιοχή ο υφυπ. Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, βάζοντας την Ελλάδα σε ένα κάδρο χωρών επιρροής της Τουρκίας. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι το συνέδριο άνοιξε με διαδικτυακό χαιρετισμό της προέδρου της Κομισιόν και έκλεισε με βίντεο του Ελληνα πρωθυπουργού, ενδεικτικό πως η χώρα έχει μπει στα «ραντάρ» της περιοχής. Και για να καταλάβετε το τι σημαίνει Κιργιστάν, στη χώρα αυτή είχε βρει άσυλο ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, όπου συνελήφθη το 2012.

Καρφί Ανδρουλάκη

Απάντηση στην κατηγορία πως θα είναι αρχηγός Βρυξελλών έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης –στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (Kontra)–, αφήνοντας και ένα «καρφί» για τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο ευρωβουλευτής είπε πως δεν καταλαβαίνει γιατί για άλλους ανθυποψηφίους του αποτελούν πλεονέκτημα οι διεθνείς επαφές και για τον ίδιο είναι μειονέκτημα να βρίσκεται στο κέντρο λήψης αποφάσεων. Ξεκαθάρισε, δε, πως μέχρι τις επόμενες εκλογές το γραφείο του θα είναι στη Βουλή των Ελλήνων και στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται μόνο για κάποια σημαντική συνεδρίαση, 2-3 φορές τον μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή