Μητσοτάκης: «Εθνικός σαμποτέρ» ο ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: «Εθνικός σαμποτέρ» ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πρώτο σκέλος της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της πανδημίας –επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown – αλλά και στις επιτυχίες της κυβέρνησης τα δύο και πλέον χρόνια διακυβέρνησης. Το πολιτικό ενδιαφέρον ήταν ωστόσο στο δεύτερο σκέλος, όπου ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την πως εξελίσσεται σε «υγειονομικό και εθνικό σαμποτέρ».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνησή του έχει να αντιμετωπίσει μια συμπεριφορά που «μπορεί να ωφελεί την παράταξή μας, αλλά σίγουρα βλάπτει την πατρίδα μας», τονίζοντας πως «συναντάμε τη λαϊκιστική, μηδενική και σπασμωδική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ενδεικτικό της σφοδρής κριτικής που άσκησε ο πρωθυπουργός είναι πως υπενθύμισε τα εξής: «Είχα τονίσει παλαιότερα ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτισμικό, ηθικό, αξιακό, αισθητικό και πολιτικό χάσμα. Και δυστυχώς η εκτίμησή μου εκείνη δικαιώνεται κάθε μέρα. Πρόκειται για το κόμμα του ψέματος, που λέει “όχι” σε όλα και “ναι” στο τίποτα. Και εξελίσσεται, λυπάμαι που θα το πω, σε υγειονομικό, κοινωνικό και εθνικό –ενίοτε– σαμποτέρ».

Αναφερόμενος πιο ειδικά στα θέματα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα πως τηρεί υπονομευτική τακτική σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων. «Ο αρχηγός του ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν. Συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές και παγίδες στη διαχείριση της πανδημίας», είπε και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ στον κ. Τσίπρα, αλλά δεν μπορούσα να μη δώσω απάντηση στην επίσκεψή του χθες (σ.σ. προχθές) στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Δεν ρώτησε όμως πόσες ΜΕΘ είχε το νοσοκομείο όταν παρέδωσε την εξουσία: 8 και τώρα έχει 30», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε νέο lockdown, ενώ επανέλαβε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

Η κριτική στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη κλιμακωνόταν διαρκώς, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα, φλερτάρει με τους ανεμβολίαστους με το επιχείρημα ότι δήθεν είναι ρατσιστικό να μιλάμε για πανδημία ανεμβολίαστων». Η βεντάλια της κριτικής πήγε και στο θέμα των προσφύγων. «Θέλω να καταγγείλω από αυτό εδώ το βήμα την απίστευτη αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διακινεί χυδαία ψεύδη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, την ώρα που η κυβέρνηση έχει καταγγείλει τους διακινητές αυτών των αθλιοτήτων στη Δικαιοσύνη», τόνισε με έμφαση στη συνέχεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προοδευτική πολιτική

Συνεχίζοντας στους ίδιους υψηλούς τόνους, ανέφερε πως «οι αντίπαλοί μας δεν έχουν διδαχθεί τίποτε» και κατέληξε με κριτική στη λεγόμενη προοδευτική διακυβέρνηση: «Τελευταίο τους επιχείρημα είναι η προοδευτική διακυβέρνηση. Τους απαντώ, λάθος διεύθυνση. Προοδευτικό είναι να μειώνεις την ανεργία. Οι πράσινες πολιτικές είναι προοδευτικές. Προοδευτικό είναι να μειώνεις τους φόρους, να φέρνεις ξένα κεφάλαια και πάνω από όλα προοδευτικό είναι να παρουσιάζεις την αναβαθμισμένη εικόνα της χώρας στον κόσμο. Αυτή είναι προοδευτική πολιτική και αυτό κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία», είπε, λαμβάνοντας σε εκείνο το σημείο το θερμό χειροκρότημα της Κ.Ο.  

Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός επανέλαβε μετ’ επιτάσεως –και μάλιστα δύο φορές– πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Η πρώτη αναφορά έγινε στην κεντρική του ομιλία, όταν κάλεσε τους βουλευτές να θυμίζουν τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση αυτούς τους 27 μήνες. «Αξίζει να το κάνουμε, όχι για να πιστωνόμαστε πολιτικά τα όποια οφέλη από μία –πιστεύω– ορθή πολιτική, αλλά για να γνωρίζουμε ότι πρέπει να διατηρούμε πάντα τον ίδιο βαθμό εγρήγορσης και προσήλωσης στους κοινούς στόχους που έχουμε θέσει μέχρι το τέλος της τετραετίας και τις εθνικές εκλογές του 2023». Ο πρωθυπουργός επανήλθε στη δεύτερη τοποθέτησή του, όπου απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε πως γνωρίζει και αυτός την αγωνία για τη μάχη του σταυρού και ως εκ τούτου επιθυμεί να γνωρίζουν πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή