Θεωρείο: Το στοίχημα του Μητσοτάκη

Θεωρείο: Το στοίχημα του Μητσοτάκη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στροφή Τζαβάρα

Με μεγάλη έκπληξη είδαν οι παρευρισκόμενοι στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον Κώστα Τζαβάρα σχεδόν να αποθεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό τον πιο «μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης». Μάλιστα την ώρα που μιλούσε, ο Ακης Σκέρτσος τον παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή. Το ερώτημα είναι τι έκανε τον Τζαβάρα να αλλάξει ρότα και να μιλήσει με τέτοια εγκωμιαστικά λόγια για τον πρωθυπουργό.   

Στοίχημα για τις εκλογές

Δημοσιογράφος πλησίασε χθες στην Αρχαία Ολυμπία τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του είπε «πρόεδρε, βάζω στοίχημα πως θα κάνεις εκλογές το 2022», με τον Μητσοτάκη να του απαντάει: «Βάλ’ το, είναι σίγουρο ότι θα χάσεις».

Τους κέρδισε

Κατά τα λοιπά, αυτός που κέρδισε τους Ηλείους κατά την κυβερνητική επίσκεψη ήταν ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολλούς πρωτοκλασάτους υπουργούς. «Είναι πολιτικός. Ξέρει τι να πει και πώς να το πει», μου εξήγησε η τοπική πηγή που μου μετέφερε τη θετική εντύπωση που άφησε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.

Μη αποδεκτό

Το να στρέφεται δικαστικά ένας ηγέτης εναντίον μιας εφημερίδας άλλης χώρας είναι απαράδεκτο και εντελώς παράλογο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπισθεί έτσι, ως απαράδεκτη και παράλογη η αγωγή του Τούρκου προέδρου εναντίον μιας ελληνικής εφημερίδας, της «Δημοκρατίας». Οι μέθοδοι που συχνά – πυκνά χρησιμοποιεί ο ηγέτης της γείτονος στο εσωτερικό του δεν μπορούν να εξαχθούν στην Ευρώπη και προφανώς όχι στην Ελλάδα.

Σε αποστολή ο Μπάμπης  

Στις 23 Οκτωβρίου σας έγραφα πως η απόφαση για κατάθεση δεύτερης πρότασης για εξεταστική σχετικά με τις δημοσκοπήσεις δεν είναι ειλημμένη και στο Μαξίμου οι απόψεις είναι μοιρασμένες. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε καθώς τελικά η Ν.Δ. δεν προτίθεται να κατεβάσει δεύτερη πρόταση. Για το θέμα, μάλιστα, έγινε το βράδυ της Τρίτης σύσκεψη στα γραφεία της Κ.Ο. της Ν.Δ. Παρόντες ήταν ο Γ. Γεραπετρίτης, ο γραμματέας Γ. Μπούγας, ο Γ. Μυλωνάκης, ο Δ. Μαρκόπουλος, ο Χ. Θεοχάρης, ο Δ. Καιρίδης, ο Μπ. Παπαδημητρίου και ο Θ. Λιβάνιος. Ενα από τα χαριτωμένα που ειπώθηκαν ήταν πως στην περίπτωση που λάβει τον λόγο ο Νίκος Παππάς, θα τον αναλάβει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ακυρώθηκε

Σε ακύρωση του συνεδρίου του στην Ολλανδία (17-18/11) οδηγήθηκε το ΕΛΚ λόγω της πανδημίας. Το συνέδριο θα γίνει μάλλον την άνοιξη του 2022. Αυτός που υποθέτω πως θα στενοχωρήθηκε πιο πολύ στην Ελλάδα είναι ο Τάσος Χατζηβασιλείου, που είχε αναλάβει για λογαριασμό της Ν.Δ. τις προετοιμασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή