ΚΟΜΜΑΤΑ

ΚΙΝΑΛ: Απομακρύνεται το ντιμπέιτ των «έξι»

Σε σίριαλ, με πορεία προς «ναυάγιο», εξελίσσεται το ζήτημα των ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

ΚΙΝΑΛ: Απομακρύνεται το ντιμπέιτ των «έξι»

Σε σίριαλ, με πορεία προς «ναυάγιο», εξελίσσεται το ζήτημα των ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Η απαισιοδοξία, που είχε εκφραστεί μετά την προχθεσινή συνάντηση των στρατοπέδων στην αρμόδια κομματική επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ), επιβεβαιώθηκε και χθες, με την εκπρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου να ενημερώνει ότι δεν μπορεί να δώσει το «παρών», οδηγώντας σε αναβολή.

Συνεπώς το –ανισομερές– χάσμα που είχε δημιουργηθεί όχι μόνο διατηρείται, αλλά παγιώνεται: οι κ. Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης και Καστανίδης συμφωνούν σε δύο τηλεμαχίες πριν από τον πρώτο γύρο και μία επιπλέον μεταξύ των δύο τελικών μονομάχων –πριν από τον δεύτερο– με θεματικές ενότητες, στα πρότυπα του 2017.

Η πρόταση Παπανδρέου για τηλεμαχίες μέσω Zoom δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, αλλά και σε ομιλία του στο Ηράκλειο, σε τρία θεματικά ντιμπέιτ μεταξύ όλων των υποψηφίων, όχι διά ζώσης, αλλά μέσω Zoom και με τετράλεπτες απαντήσεις.

«Λόγω των πολύ διαφορετικών συνθηκών από το 2017, δεν ενδείκνυται να επιλεγεί ένα ανάλογο ντιμπέιτ, ούτε οποιαδήποτε μορφή που να παραπέμπει σε ριάλιτι σόου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ως προς την πρότασή του για ψηφιακή παρουσία τόνισε ότι «οι υποψήφιοι θα μπορούν να συμμετάσχουν από όποιο σημείο της χώρας βρίσκονται». «Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους», αντέτεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΕΡΤ) .

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι τα ντιμπέιτ των «έξι» απομακρύνονται. Νέα συνάντηση, θεωρητικά, θα μπορούσε να γίνει σήμερα, ωστόσο παραμένει αμφίβολο, ενώ εκφράζεται και η απορία αν υπάρχει νόημα. Η πρόταση Παπανδρέου δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους υπόλοιπους υποψηφίους (με αρκετούς να σχολιάζουν ότι «πετάει την μπάλα στην εξέδρα, επειδή δεν θέλει να γίνουν τηλεμαχίες»), ενώ με τη χθεσινή του στάση ο πρώην πρωθυπουργός δεν δείχνει διατεθειμένος να μετακινηθεί προς κοινό έδαφος.

Με τα τωρινά δεδομένα, συνεπώς, τα δύο ντιμπέιτ στην ΕΡΤ δεν θα γίνουν, μια και, κατά πληροφορίες, η κρατική τηλεόραση δεν είναι διατεθειμένη να τα φιλοξενήσει χωρίς όλους τους υποψηφίους παρόντες. Αντίθετα, το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε ντιμπέιτ των «πέντε», χωρίς δηλαδή τον κ. Παπανδρέου, σε ιδιωτικά κανάλια, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη προβεί σε κρούσεις.