Αλ. Τσίπρας«Η κυβέρνηση καταφεύγει στον διχασμό»

Αλ. Τσίπρας«Η κυβέρνηση καταφεύγει στον διχασμό»

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την πανδημία συνεχίζεται, καθώς στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι πως η διαχείρισή της έχει δυσκολέψει τους επιτελείς του Μαξίμου και αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της πλειοψηφίας.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την πανδημία συνεχίζεται, καθώς στην Κουμουνδούρου είναι πεπεισμένοι πως η διαχείρισή της έχει δυσκολέψει τους επιτελείς του Μαξίμου και αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της πλειοψηφίας. Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παρατηρητής» της Θράκης, αφού ζήτησε για άλλη μια φορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αποχωρήσει αν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις», τόνισε: «Για κάθε πολίτη που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ και θα χάνει τη ζωή του η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, δεν θα είναι γενικά και αόριστα μια ευθύνη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε για τον πρωθυπουργό πως «αντί να επιδιώκει σε μια στιγμή αγωνίας και φόβου την ενότητα της κοινωνίας και στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, καταφεύγει στο τελευταίο καταφύγιο των ενόχων, στον διχασμό».

Κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως τολμηρές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, καθώς οι προβλέψεις για το επερχόμενο κύμα είναι δραματικές με τους ειδικούς να προειδοποιούν ακόμα και για τριψήφιο αριθμό θυμάτων ημερησίως. Μέσα σε αυτό το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση λένε «ναι» σε πιο αυστηρά μέτρα, όπως η επέκταση της υποχρεωτικότητας. Οι ίδιες πηγές κατηγορούν το Μαξίμου για απροθυμία να πάρει ουσιαστικά μέτρα υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους σε ιερείς, σώματα ασφαλείας, στρατό και αστυνομία, καθώς και στην πραγματοποίηση τεστ έξω από τις εκκλησίες.

Επίθεση από Τσίπρα – Θετικές στην επέκταση της υποχρεωτικότητας δηλώνουν κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επόμενο διάστημα η νέα ομάδα συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα, που δημοσίευσε αποκλειστικά η «Κ» την Κυριακή, αναμένεται να βγει μπροστά με δημόσιες παρεμβάσεις. Την αρχή έκανε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθώς στην ιστοσελίδα «ieidiseis» επισήμανε πως «σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο χρειάζεται προστασία και των εμβολιασμένων». Ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης υποστήριξε τον μαζικό εμβολιασμό που περιλαμβάνει και τους μαθητές ηλικίας 12 ετών και άνω. Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα στην παρέμβασή του τόνισε πως η επέκταση της υποχρεωτικότητας (αστυνομία, στρατό και ιερείς) θα πρέπει να περιλαμβάνει δημοσίους υπαλλήλους, υπηρεσίες καθαριότητας, υπαλλήλους σούπερ μάρκετ, εστίαση κ.λπ. Το ερώτημα που έθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος για τους 70 ανθρώπους που πέθαναν χθες από τον κορωνοϊό είναι «πόσοι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ».

Μπακογιάννη – Φίλης

Διαφορετικό μήνυμα σε σχέση με τη μεγάλη αντιπαλότητα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξέπεμψαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Οι δύο πρώην υπουργοί με κοινή φωνή τάχθηκαν υπέρ της ανάγκης διακομματικών πρωτοβουλιών ώστε όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή