Σφοδρή επίθεση Τσίπρα για ακρίβεια και πανδημία

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα για ακρίβεια και πανδημία

Νέο σφυροκόπημα επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή προς την κυβέρνηση, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «φύγει» από την εξουσία, χαρακτηρίζοντάς τον «απερχόμενο» πρωθυπουργό.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο σφυροκόπημα επεφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή προς την κυβέρνηση, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «φύγει» από την εξουσία, χαρακτηρίζοντάς τον «απερχόμενο» πρωθυπουργό. «Κανείς δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία ή στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας, βρίσκεται και σε κλοιό Μητσοτάκη. Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία με τρόπο που γεννά νέα προβλήματα, αντί να δίνει λύσεις», ανέφερε. Ανεβάζοντας τους τόνους επεσήμανε σε σχέση με τη μη αποδοχή της πρότασης για ορισμό επιστημονικής επιτροπής κοινής αποδοχής πως «αποφασίζει μόνος μαζί με τους αποτυχημένους κόλακες που τον περιστοιχίζουν, αντί να δώσει χώρο και ρόλο στην επιστήμη και στους ειδικούς».

Τους ρυθμούς ανάπτυξης αντέτεινε ο Γ. Οικονόμου στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για το «σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας», oπότε τελειώνουν τα χρήματα της μέσης οικογένειας.

Επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας και από τις Φέρες, που ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στη Θράκη. Το κύμα της ακρίβειας μπήκε στο στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για το «σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας» κατά την οποία, όπως τόνισε, «κάθε μήνα τελειώνουν τα χρήματα της μέσης οικογένειας για να βγάλει πέρα τον μήνα», συμπληρώνοντας πως «οι υποχρεώσεις τρέχουν και το εισόδημα δεν αυξάνεται». Εξειδικεύοντας ανέφερε πως οι ανατιμήσεις φθάνουν ως και 30% στο σούπερ μάρκετ, ενώ στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος «τον Δεκέμβριο αναμένεται να είναι από 80 ως και 150%, πέραν αυτών των αυξήσεων που είδαμε ήδη στα προηγούμενα τιμολόγια». Στο πλαίσιο αυτό, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για νοικοκυριά που δεν θα μπορούν να έχουν θέρμανση, για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και για «λουκέτα» σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε: «Σήμερα, η Ε.Ε. ανακοίνωσε επισήμως πρωτοφανείς ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα, από φέτος έως και το 2023. Αμήχανος μπροστά σε όλες αυτές και πολλές περισσότερες επιτυχίες που έρχονται, δέσμιος της άγνοιάς του ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει την πραγματικότητα ούτε να προτείνει κάτι. Γι’ αυτό και επιδίδεται σε εμπόριο φόβου. Οπως και για τη διαχείριση της πανδημίας, έτσι και για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων θα του επαναλάβουμε ότι, ένα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από έναν τόνο θεωρίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή