Πλεύρης: Κλιμάκωση μέτρων για ανεμβολίαστους εάν χρειαστεί

Πλεύρης: Κλιμάκωση μέτρων για ανεμβολίαστους εάν χρειαστεί

Τα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους θα κλιμακωθούν εάν χρειαστεί, όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά επειδή οι βαριές νοσηλείες στο σύστημα υγείας αφορούν στην πλειονότητά τους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους θα κλιμακωθούν εάν χρειαστεί, όχι για τιμωρητικούς λόγους, αλλά επειδή οι βαριές νοσηλείες στο σύστημα υγείας αφορούν στην πλειονότητά τους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως τόνισε, πρόκειται για κάτι που έχουν επιλέξει όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς και η Ελλάδα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και αναφερόμενος στη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες κατηγορίες πολιτών, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις». «Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε.

Ως προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή, σημείωσε ότι όσοι είναι  επικουρικό προσωπικό δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται. Ανέφερε επιπλέον σύλλογοι ιατρών πιέζουν το υπουργείο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε εξάλλου ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με τις ιδιωτικές κλινικές να διαθέτουν στο σύστημα Υγείας το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ.

Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Έχει συζητηθεί rapid test για τα σούπερ μάρκετ – Δύσκολη η εφαρμογή

Το ενδεχόμενο εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ με rapid test έχει συζητηθεί, αλλά υπάρχουν προβλήματα ως προς την υλοποίησή του, ανέφερε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open, ωστόσο εξήγησε τους λόγους που καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», είπε, για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Ειδήσεις σήμερα

Εποχές πολέμου θυμίζουν τα νοσοκομεία – Μαρτυρίες γιατρών στην «Κ»

Η έκρηξη των κρουσμάτων φέρνει εκτίναξη εμβολιασμών και επιτάξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή