ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνατος Έλληνα στο Βούπερταλ: Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητεί το ΥΠΕΞ

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τον θάνατο του Έλληνα πολίτη στο Βούπερταλ αναμένει από τις γερμανικές αρχές το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα

Θάνατος Έλληνα στο Βούπερταλ: Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητεί το ΥΠΕΞ

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τον θάνατο του Έλληνα πολίτη στο Βούπερταλ αναμένει από τις γερμανικές αρχές το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές στη Γερμανία, ευθύς μόλις ενημερώθηκαν για τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από την Αστυνομία της πόλης Βούπερταλ, κινητοποιήθηκαν τόσο προς τους οικείους του εκλιπόντος, παρέχοντας προξενική συνδρομή, όσο και προς τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ, σε πρώτη φάση μετέβη στην πόλη Hagen, πλησίον του Βούπερταλ, και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του τραγικού συμβάντος. Επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της ίδιας πόλης.

Παράλληλα, το ΥΠΕΞ γνωστοποιεί πως η πρέσβης στο Βερολίνο απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας διαρκή και πλήρη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Στη συνέχεια, στις 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, ο γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ μετέβη επίσης στη Γενική Εισαγγελία του Βούπερταλ, όπου και συναντήθηκε με τον προϊστάμενο εισαγγελέα. Κατά τη συνάντηση, τόνισε το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την κατά το δυνατόν ταχύτερη δημοσιοποίηση του επίσημου πορίσματος περί των συνθηκών θανάτου του εκλιπόντος.

Χθες, 11 Νοεμβρίου, ο γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ παρακολούθησε τη συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στην οποία είχε κληθεί να παράσχει διευκρινίσεις ο υπουργός Εσωτερικών του εν λόγω κρατιδίου.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο γενικός πρόξενος συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της σχετικής επιστολής της πρέσβεως στο Βερολίνο, ζήτησε εκ νέου την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα πολίτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προώθησης και προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ελλήνων στο εξωτερικό, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να παρέχει προξενική συνδρομή στους οικείους του Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Βούπερταλ.

Καταληκτικά, υπογραμμίζει πως αναμένει από τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την εξέλιξη της οποίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Θάνατος Ελληνα στο Βούπερταλ: Πλήρη ενημέρωση ζήτησαν οι διπλωματικές αρχές

Γερμανία: Έλληνας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση – Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr