ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονοκλωνικά: Πλεύρης και Γκάγκα παρέλαβαν επισήμως τις πρώτες παρτίδες

Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αποθηκευμένες υπό ειδικές συνθήκες

Μονοκλωνικά: Πλεύρης και Γκάγκα παρέλαβαν επισήμως τις πρώτες παρτίδες

Τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά του κορωνοϊού, το οποίο είναι βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα, παρέλαβαν επισήμως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.

Μάλιστα, είχαν συνάντηση με εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας Roche. «Με στόχο την άμεση έναρξη χορήγησης του φαρμάκου σε ασθενείς, η Ελλάδα κινητοποιήθηκε εγκαίρως, προκειμένου να παραλάβει τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου πριν την έγκριση, όπως και έγινε», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι εχθές η αρμόδια Επιτροπή Φαρμάκου του EMA γνωμοδότησε να δοθεί έγκριση κυκλοφορίας του σκευάσματος. Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αποθηκευμένες υπό ειδικές συνθήκες και η χορήγησή τους θα ξεκινήσει άμεσα, μόλις δοθεί η επίσημη έγκριση από τον EMA.

Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται, με βάση τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν διαμορφωθεί από την Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας, μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, τόσο για τους ασθενείς που αντιμετωπίζονται στην κοινότητα όσο και για νοσηλευόμενους ασθενείς.

Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

«Η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού παραμένει προτεραιότητα και αποτελεί -μαζί με τα μέτρα προστασίας- το βασικό εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας», επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Πέντε απαντήσεις-κλειδιά στην «Κ» για τη χορήγηση του νέου όπλου στη μάχη με τον ιό

Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Έχει συζητηθεί rapid test για τα σούπερ μάρκετ

Καθηγητής Λυκείου: Μαθητές έχασαν τη χρονιά γιατί οι γονείς ήταν κατά των self-test

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις