Παρίσι: Τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη – Κάμαλα Χάρις στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Λιβύη

Παρίσι: Τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη – Κάμαλα Χάρις στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Λιβύη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομο τετ α τετ με την αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάμαλα Χάρις, στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής των Παρισίων για τη Λιβύη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομο τετ α τετ με την αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάμαλα Χάρις, στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής των Παρισίων για τη Λιβύη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συζητήθηκε η πρόσφατη υπογραφή της πενταετούς επέκτασης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία επισφραγίζει το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η προσεχής επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ σε χρόνο που θα καθοριστεί. 

Διάσκεψη για τη Λιβύη: Aποχώρηση μισθοφόρων έως τις εκλογές ζητά το κοινό ανακοινωθέν

Tην απειλή κυρώσεων κατά οποιουδήποτε επιχειρήσει να εκτροχιάσει τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης και τις προσεχείς εκλογές περιλαμβάνει το κοινό ανακοινωθέν της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη, που λαμβάνει χώρα αυτήν την ώρα στο Παρίσι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, το ανακοινωθέν καλεί να γίνει σεβαστό το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και αυτών της Τουρκίας, πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα 

Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι:  Tι θα πει στην παρέμβασή ο Κυρ. Μητσοτάκης

Παρούσα η Αθήνα στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή