ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεωρείο: Η άγνωστη επιστολή στους υπουργούς

Θεωρείο: Η άγνωστη επιστολή στους υπουργούς

Την καλύτερη συνεργασία των υπουργών με τους βουλευτές έχει ζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Κινούμενος σε αυτή τη λογική, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννης Μπούγας έστειλε πριν από λίγες ημέρες επιστολή σε υπουργούς ζητώντας τους να απαντήσουν σε τοπικά ζητήματα που έχουν θέσει βουλευτές και μένουν ακόμα στο συρτάρι. Η όχληση του Μπούγα και η ανταπόκριση των υπουργών θα φέρει διπλό αποτέλεσμα: αφενός την ικανοποίηση των βουλευτών, αφετέρου τη λύση σε τοπικά ζητήματα που χάνονται έως τώρα στον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας.  

Η φήμη

Υπάρχει μια φήμη πως ο Π. Γερουλάνος είναι στενοχωρημένος με την υποψηφιότητα ΓΑΠ, η οποία ανακοινώθηκε μετά τη δική του και του κόβει ψήφους από την ομολογουμένως κοινή τους δεξαμενή. Διασταυρωμένες πηγές λένε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο πρώην υπουργός δεν έχει καμία στενοχώρια, καθώς το μότο του είναι «κινούμαι περισσότερο από κάθε υποψήφιο και έχω να χάσω τα λιγότερα από όλους». Σαφές και ευκρινές.   

Aποστροφές…

Στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου, σε μια αποστροφή του, κατηγόρησε την αξ. αντιπολίτευση πως επιδίδεται σε καταστροφολογία «αδυνατώντας να κατανοήσει την αλληλεξάρτηση των κρίσεων». Τι θα πει αλληλεξάρτηση των κρίσεων; Προφανώς σημαίνει πως η υγειονομική κρίση πυροδοτεί οικονομική. Να το πω πιο λιανά: εάν αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αποφάσιζε νέο lockdown, θα δημιουργούσε πολλαπλή και ίσως ανήκεστο βλάβη στην οικονομία. Τώρα εάν αυτό δεν το καταλαβαίνει ο Αλ. Τσίπρας –όπως λέει η κυβέρνηση– ή απλώς το παραβλέπει, είναι άλλο θέμα, αλλά ό,τι και αν ισχύει, είναι πρόβλημα.   

Τρίτη δόση

Την τρίτη δόση του εμβολίου θα κάνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στέλνοντας για πολλοστή φορά μήνυμα με τη στάση του στο ποίμνιο. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, άλλωστε, από την αρχή της πανδημίας έχει τηρήσει στο ακέραιο τις οδηγίες των ειδικών, σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες που έχουν κρατήσει μια επικίνδυνη –κοινωνικά και υγειονομικά– στάση.  

Μπιζιμπόντης

Ο αν. υπουργός Εσωτερικών υποπίπτει διαρκώς στο ένα επικοινωνιακό λάθος μετά το άλλο, καθώς βιάζεται να ανακοινώσει πράγματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Τελευταία μας είπε πως τα μέτρα που ισχύουν θα διαρκέσουν έως τα Χριστούγεννα. Αυτό είναι και το πιθανότερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δουλειά του Πέτσα να προκαταλαμβάνει αποφάσεις, ειδικά όταν έχουμε μια τόσο δυναμική και μεταβαλλόμενη κατάσταση όπως η πανδημία. Εξ ου και πολλοί λένε πως ο Πέτσας ανήκει στην κατηγορία του μπιζιμπόντη, δηλαδή αυτού που ασχολείται με τα πάντα χωρίς να παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Υπερβολές.