Τουρκία: Επεκτατική η πολιτική της Ελλάδας, λέει ο Χουλουσί Ακάρ

Τουρκία: Επεκτατική η πολιτική της Ελλάδας, λέει ο Χουλουσί Ακάρ

Η Αγκυρα συνεχίζει την έντονη ρητορική εναντίον της Αθήνας, με τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να κατηγορεί την Ελλάδα για «επιθετική και επεκτατική πολιτική».

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η Αγκυρα συνεχίζει την έντονη ρητορική εναντίον της Αθήνας, με τον υπουργό Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να κατηγορεί την Ελλάδα για «επιθετική και επεκτατική πολιτική». Ο κ. Ακάρ, στην ομιλία του σε επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του, υποστήριξε ότι «στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα λόγω της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Ολες οι άδικες, παράνομες ενέργειες που διαπράττονται από την Ελλάδα, παρά τις εκκλήσεις μας για καλόπιστο διάλογο, τυγχάνουν απάντησης σε διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο εντός του πλαισίου της αμοιβαιότητας».

Συνεχίζεται η οξεία ρητορική της Αγκυρας εναντίον της Αθήνας.

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας ισχυρίστηκε πως «η Eλλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχίες με ορισμένες χώρες, διαστρεβλώνει κάθε είδους δεδομένα και παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες. Επίσης, αναζητάει καταφύγιο στην Ε.Ε. και δημιουργεί μια τεχνητή αντίληψη απειλής». Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο κ. Ακάρ από τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας, καθώς ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει ένα προβοκατόρικο πάθος για εξοπλισμούς με την ενθάρρυνση ορισμένων χωρών».

Εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές του Τούρκου υπουργού Αμυνας στο μεταναστευτικό, καθώς έδειξε πως η Αγκυρα σχεδόν καθημερινά θα θέτει το ζήτημα σε κάθε επίπεδο και θα κατηγορεί την Αθήνα, όπως έκαναν τις προηγούμενες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ. «Η Ελλάδα ασκεί απάνθρωπες συμπεριφορές στους μετανάστες και ενάντια στις οικουμενικές και ευρωπαϊκές αξίες. Η Ελλάδα συνεχίζει αμείλικτα να επαναπροωθεί μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στο Αιγαίο. Η Ελλάδα δεν διστάζει να διαγράψει εικόνες μεταναστών που επαναπροωθεί, να καταστρέψει στοιχεία και να προσπαθεί να κρύψει την παρανομία της», ανέφερε ο κ. Ακάρ. O ίδιος τόνισε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη και ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της όσο και της «ΤΔΒΚ» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ υποστήριξε πως η Τουρκία στη Λιβύη δεν είναι ξένη δύναμη. «Αν σήμερα στη Λιβύη έγιναν βήματα σταθεροποίησης και πολιτικής διαβούλευσης, αυτό συνέβη χάρη στην Τουρκία», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή