Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο λόγω πανδημίας

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο λόγω πανδημίας

Το νέο μήνυμα του πρωθυπουργού για την πανδημία και την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αλλά και η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα για την ακρίβεια ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο μήνυμα του πρωθυπουργού για την πανδημία και την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αλλά και η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα για την ακρίβεια ανέβασαν το πολιτικό θερμόμετρο. Πιστός στη γραμμή πως δεν αφήνει πλέον τίποτα να «πέσει κάτω», ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε πως θα κάνει δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε σχέση με όσα θα αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία».

Απάντηση στον κ. Μητσοτάκη προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση», το σχόλιο του κ. Οικονόμου.

Η απάντηση ήταν άμεση από τον Γιάννη Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση. Από την αρχή της πανδημίας λέει “όχι σε όλα”, εργαλειοποιεί τους νεκρούς και κλείνει διαρκώς το μάτι στους ανεμβολίαστους». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως «πριν καν ανακοινωθεί επισήμως ότι θα κάνει δήλωση ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλει ότι θα απαντήσει. Με απλά λόγια, χωρίς να περιμένει καν να ακούσει τι θα ειπωθεί, έχει ήδη έτοιμη την απάντηση. Απίστευτα πράγματα ακόμα και για τον κ. Τσίπρα, που με τη στάση του επιβεβαιώνει συνεχώς ότι η πανδημία είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τα πολιτικά του μέτρα». Η κόντρα συνεχίστηκε, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «παριστάνει ότι κυβερνά μια άλλη χώρα και μιλάει για COVID free καλοκαίρι και για επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ καθημερινά έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων και συμπολίτες μας να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ».

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως νέο lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει, με τους αρμόδιους υπουργούς, ωστόσο, να μην αποκλείουν τη λήψη περαιτέρω μέτρων αναλόγως με την εξέλιξη του κορωνοϊού. Δραματικούς τόνους για την εικόνα της χώρας έδωσε η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Kontra Channel: «Το Μπέργκαμο συμβαίνει στη χώρα μας δύο χρόνια μετά. Κάθε εβδομάδα χάνεται ένα χωριό. Οι γιατροί παραδίδουν τα όπλα γιατί δεν αντέχουν άλλο. Παραιτούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή