ΚΙΝΑΛ: Ντιμπέιτ χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου – Σήμερα οι αποφάσεις για το «μοντέλο»

ΚΙΝΑΛ: Ντιμπέιτ χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου – Σήμερα οι αποφάσεις για το «μοντέλο»

Στις 29 Νοεμβρίου η πρώτη τηλεμαχία, χωρίς τη συμμετοχή Παπανδρέου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου θα γίνουν τελικά τα προεκλογικά ντιμπέιτ του ΚΙΝΑΛ. Μετά το πολυήμερο σίριαλ που προηγήθηκε λόγω των διαφωνιών που εξέφραζε η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, τα στρατόπεδα Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Καστανίδη, Γερουλάνου και Χρηστίδη συμφώνησαν με την ΕΡΤ στη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών: μιας στις 29 Νοεμβρίου (22.00) με όλους τους υποψηφίους και μιας επιπλέον πριν από τον δεύτερο γύρο ανάμεσα στους δύο τελικούς διεκδικητές.

Οσον αφορά τα ιδιωτικά κανάλια, αν υπάρξει κάποια επίσημη πρόταση θα εξεταστεί μόνο μετά το πρώτο ντιμπέιτ στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, έως και την ύστατη στιγμή επιχειρήθηκε να βρεθεί κοινό έδαφος με τον κ. Παπανδρέου. Με πρωτοβουλία του Παύλου Χρηστίδη υπήρξε επικοινωνία του εκπροσώπου του, Νίκου Μπήλιου με την εκπρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, Εφη Χαλάτση.

Ωστόσο, η τελευταία επέμεινε στη θέση ότι θα πρέπει η διαδικασία να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της κομματικής επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ), η οποία, ωστόσο, έχει δηλώσει αναρμόδια.

Η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει μία ακόμη τηλεμαχία πριν από τον β΄ γύρο μεταξύ των δύο τελικών διεκδικητών της ηγεσίας.

Πάντως και η συμφωνία των «πέντε» δεν ήταν απόλυτη. Η ΕΡΤ πρότεινε συμμετοχή των Παύλου Τσίμα (ρ/σ ΣΚΑΪ), Τάσου Παππά («Εφημερίδα των Συντακτών») και Γιώργου Κουβαρά (Action 24), ώστε να εκπροσωπηθούν όλα τα είδη μέσων ενημέρωσης, με συντονίστρια την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της κρατικής τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Συμφώνησαν άπαντες, πλην της πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος του οποίου έθεσε στο τραπέζι τη συμμετοχή δημοσιογράφων των ιδιωτικών καναλιών, στα πρότυπα του 2017, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να «επιτευχθεί ευρύτερη επικοινωνιακή διάχυση».

Κατά πληροφορίες, η ΕΡΤ προέβη σε επαφές με τα κανάλια και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε αποσαφηνιστεί το πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι τελικά θα συμμετείχαν. Οι τελικές αποφάσεις, για το αν θα ακολουθηθεί το «μοντέλο» του 2017 με έξι δημοσιογράφους ή θα προχωρήσει η διαδικασία με τρείς, αναμένεται να ληφθούν, εκτός απροόπτου, σήμερα. 

Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία και η ώρα της πρώτης τηλεμαχίας είναι δεδομένες, ενώ αναμένεται να διαμορφωθούν και οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή