Επέτειος Πολυτεχνείου: Καταδίκη των επεισοδίων από Τασούλα, ΣΥΡΙΖΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Καταδίκη των επεισοδίων από Τασούλα, ΣΥΡΙΖΑ

Με τήρηση ενός λεπτού σιγής κορυφώθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η εκδήλωση τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου και στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τήρηση ενός λεπτού σιγής κορυφώθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η εκδήλωση τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου και στη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας. Η διαδικασία, πάντως, χρωματίστηκε και από την παρέμβαση εκ μέρους του προέδρου της Βουλής, σκοπός της οποίας ήταν η υπεράσπιση του κοινοβουλευτισμού, καθώς νωρίς χθες το πρωί μια μικρή ομάδα συγκεντρωμένων στο Πολυτεχνείο με βίαιο τρόπο εμπόδισε την είσοδο στον χώρο για την κατάθεση στεφάνου αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον εκ των αντιπροέδρων Χαρ. Αθανασίου. Λίγο αργότερα είχε επιχειρηθεί να απαγορευθεί και σε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στον χώρο.

«Καταδικάζω αυτή τη συμπεριφορά κάποιων ανιστόρητων και απαράδεκτων πολιτών, νέων ανθρώπων δυστυχώς, λίγων ευτυχώς. Το Πολυτεχνείο δεν αποτελεί έπαθλο καμίας δράκας, καμίας μικρής ή μεγαλύτερης ομάδας η οποία το διεκδικεί μαινόμενη εναντίον άλλων ομάδων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κων. Τασούλας, για να προσθέσει: «Η κριτική σε μία εθνική αντιπροσωπεία δεν είναι να την προσβάλλεις. Είναι να φροντίσεις να γίνει ακόμη αξιότερη, να εκπροσωπηθεί από ακόμη αξιότερους». Αμέσως μετά, μιλώντας εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Θ. Δρίτσας τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα: «Κύριε πρόεδρε της Βουλής, πράγματι, σωστά σχολιάσατε τα όσα συνέβησαν πριν από λίγη ώρα στην πύλη του Πολυτεχνείου τόσο απέναντι στους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων όσο και απέναντι στην εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Μικρή ομάδα συγκεντρωμένων με βίαιο τρόπο εμπόδισε την είσοδο αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου στον χώρο του Πολυτεχνείου για την κατάθεση στεφάνου.

Από το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Μιχ. Κατρίνης στην παρέμβασή του έκανε λόγο για «την άκριτη δαιμονοποίηση της γενιάς του Πολυτεχνείου για όλα τα δεινά που έχουν συμβεί στη χώρα», ενώ ο κ. Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ) μίλησε για τον «αντικομμουνισμό που οξύνεται στις μέρες μας και πάλι». Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Β. Βιλιάρδου, καθώς ο βουλευτής της Ελλ. Λύσης έκανε έναν παράξενο παραλληλισμό: «Το απολυταρχικό καθεστώς τού τότε ίσως έχει μετασχηματιστεί στο σημερινό τού περιορισμού των συνταγματικών ελευθεριών μας για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας ή οτιδήποτε άλλο», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή