Επέτειος Πολυτεχνείου: Μηνύματα από τους αρχηγούς

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μηνύματα από τους αρχηγούς

Μηνύματα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνύματα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Στεφάνι κατέθεσε στο ιστορικό κτίριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Σήμερα οι νέοι και οι νέες, που μετά την οικονομική κρίση βιώνουν και αυτή της πανδημίας, καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Εχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε την προσδοκία τους για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο μιας ανοικτής κοινωνίας που να μας περιλαμβάνει όλους», ανέφερε στο μήνυμά της.

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ας υποδεχτούμε, φέτος, τη μεγάλη επέτειο μακριά από καπηλείες και ακρότητες. Με τις σκέψεις μας στην αληθινή κληρονομιά της. Και με τις πράξεις μας ν’ απαντούν στο πρόταγμα της συγκυρίας, που είναι η δημόσια υγεία: Εμβολιαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, προφυλάσσοντας τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας. Αλλωστε, πριν από όλα, ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη».

Σακελλαροπούλου: Σήμερα οι νέοι και οι νέες καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Εχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους.

Στην πορεία του Πολυτεχνείου βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας: «Σήμερα, 48 χρόνια μετά, οι αγώνες αυτοί παραμένουν επίκαιροι, όταν μια συντηρητική, ακραία συντηρητική πολιτική, στοχεύει για άλλη μια φορά τη νέα γενιά. Της στερεί δικαιώματα, της βάζει φραγμούς στη γνώση και στη μόρφωση, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και τους στερεί και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού», είπε.

Στεφάνι στον αύλειο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης: Οπως σημείωσε, «οι σημερινές απειλές, η πανδημία, η κλιματική κρίση, οι ανισότητες που διευρύνονται, η ποιότητα της δημοκρατίας μας, αποτελούν τα πεδία των νέων μας αγώνων». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την πορεία ανέφερε: «Τόσο η αστική δικτατορία που υπήρχε το ’73, όσο και η αστική δημοκρατία που την αντικατέστησε μετά το ’74, υπηρετούν και εκφράζουν τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

«Η παιδεία απαξιώνεται, αφελληνίζεται, γίνεται προνόμιο των λίγων, τη στιγμή που τα δημόσια σχολεία μετατρέπονται σε αρένες κομματικών και εγκληματικών συμμοριών», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Για τα Πολυτεχνεία της νέας γενιάς μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης συμπληρώνοντας πως «το Πολυτεχνείο είναι ένα αγκάθι για τη Δεξιά, είναι ένα αγκάθι για την ολιγαρχία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή