ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 19.30 το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 19.30 το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 19:30, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στην πολυφωνία, όπως αυτή ξετυλίγεται καθημερινά στα τηλεπαράθυρα τόσο από υπουργούς όσο και από γιατρούς, την ώρα που κάθε πρωί στα κανάλια και στα ραδιόφωνα στέλνονται διαρκώς αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες, που τελικά δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι στη ζωή τους.

Σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο, που η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της και είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει αυτή η νέα έξαρση, ο πρωθυπουργός θέλει να θέσει ένα σαφές πλαίσιο έως τα Χριστούγεννα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες πού βαδίζουμε και ποιες είναι οι πραγματικές κυβερνητικές προθέσεις.

Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη σε επίπεδο επικοινωνίας, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, με κάποιους να μιλούν για νέα μέτρα, αντιφατικούς μεταξύ τους περιορισμούς, ακόμα και για lockdown.

«Οχι» σε νέα μέτρα

Σε όλη αυτή την κατάσταση, λοιπόν, θα επιχειρήσει να βάλει τέλος ο πρωθυπουργός περιγράφοντας την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και κυρίως παρουσιάζοντας το ακριβές πλαίσιο έως τα Χριστούγεννα, με τα τωρινά τουλάχιστον δεδομένα. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα έως τις γιορτές και πως η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε lockdown ανεμβολίαστων, όπως κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το τηλεοπτικό διάγγελμα θα έχει βεβαίως ως κεντρικό μήνυμα την αύξηση του εμβολιασμού, που είναι βασικό στοίχημα για την κυβέρνηση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», είναι πολύ πιθανόν ο κ. Μητσοτάκης να προαναγγείλει την υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης για τους άνω των 65 ετών, τονίζοντας πως σε εύλογο χρονικό διάστημα θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr