Αποπομπή Πλεύρη ζητεί ο Τσίπρας

Αποπομπή Πλεύρη ζητεί ο Τσίπρας

Την αποπομπή του Θάνου Πλεύρη από την κυβέρνηση, αλλά και σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στο οκτάλεπτο μήνυμά του αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποπομπή του Θάνου Πλεύρη από την κυβέρνηση, αλλά και σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στο οκτάλεπτο μήνυμά του αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Για τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως είναι «ένας άνθρωπος που πριν από λίγους μήνες δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν» και ζήτησε να μπει στη θέση του ένα πρόσωπο με κύρος και αποδοχή. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, κατέληξε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ή αν δεν θέλει, τότε, ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε». Τον κατηγόρησε πως κάνει ένα διαρκές «μπρος-πίσω» με το lockdown για ανεμβολίαστους που ανακοίνωσε σήμερα, συμπληρώνοντας πως «χρειάστηκε να θρηνήσουμε 1.137 νεκρούς μέσα στον Νοέμβριο και να υπάρξει γενική κατακραυγή για να εξαγγείλει τελικά αυτό που καταθέσαμε ως τροπολογία που καταψήφισε. Να γίνει δηλαδή υποχρεωτικό το τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες». Σε σχέση με τα Σώματα Ασφαλείας και τον στρατό, μίλησε για αυστηρότερα μέτρα και πρότεινε ουσιαστικά την υποχρεωτικότητα στα εμβόλια στις συγκεκριμένες κατηγορίες, καθώς επισήμανε πως «είναι αδιανόητο να σου ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «είναι ορθό να θεσμοθετηθεί η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Πρέπει όμως να σταματήσει άμεσα η ρητορική περί δήθεν πανδημίας ανεμβολίαστων, γιατί αυτό είναι επικίνδυνο καθώς δημιουργεί κλίμα εφησυχασμού».

Σε επίπεδο νέων παρεμβάσεων υπογράμμισε πως «χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού» και πρότεινε στον πρωθυπουργό:

• «Να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.

• Να οργανώσουμε πανστρατιά για την πρώτη δόση, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες, που αν νοσήσουν κινδυνεύουν περισσότερο.

• Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων και να γίνουν άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

• Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς και να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα ΜΜΜ, ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων εάν χρειαστεί.

• Πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, να επανέλθει η τηλεργασία τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για όσο χρειαστεί και όπου αυτό είναι εφικτό».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση, αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που δημιούργησε η αποτυχία και η ατολμία του».

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον αδιέξοδο διαχωρισμό εμβολιασμένων κι ανεμβολίαστων ως άλλοθι για να συνεχίζει να μη στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσαν από το ΚΚΕ. Την αντίθεσή της με την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την είσοδο στις εκκλησίες εξέφρασε η Ελληνική Λύση. «Μοιραίο πρωθυπουργό» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ΜέΡΑ25.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή