Μητσοτάκης: Αναγκαίος ενιαίος λόγος και μήνυμα

Μητσοτάκης: Αναγκαίος ενιαίος λόγος και μήνυμα

Εξήγησε τους λόγους του διαγγέλματος

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καθιερωμένη μηνιαία επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνοντάς την επισήμως τόσο για την πανδημία όσο και για τα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα. «Είχα την ευκαιρία, όπως είδατε, να κάνω μια σειρά από πρόσθετες εξαγγελίες για την πολιτική την οποία θα ακολουθήσουμε από δω και στο εξής, τουλάχιστον μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων», είπε ο πρωθυπουργός, εστιάζοντας στη σημασία «να εκπέμπεται ένας ενιαίος λόγος και ένα ενιαίο μήνυμα από πλευράς κυβέρνησης, καθώς οι πολίτες είναι δικαιολογημένα ανήσυχοι».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο κεντρικό μήνυμα που θέλει να εκπέμψει και το οποίο υπηρετούν τα μέτρα που εξήγγειλε, είπε ότι αυτό είναι να δοθεί προσοχή στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, «διότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο». Πρέπει «να πείσουμε αυτούς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πειστεί να κάνουν την πρώτη δόση και να ενθαρρύνουμε, διότι εκεί εκ των πραγμάτων η προσπάθεια είναι πιο εύκολη, αυτούς οι οποίοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις να κάνουν την αναμνηστική 3η δόση», ανέφερε αιτιολογώντας την απόφαση για λήξη του πιστοποιητικού. «Γι’ αυτό και προσδιορίσαμε ότι στο επτάμηνο θα λήγει ουσιαστικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αν και θεωρώ ότι όσοι έχουν κάνει την 1η και τη 2η δόση δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ενθάρρυνση για να κάνουν την 3η δόση». Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε μια σημαντική αύξηση ως προς το ενδιαφέρον και για 1η δόση αλλά και για αναμνηστική δόση, κάτι που έγινε ακόμα πιο έντονο μετά τις τελευταίες εξαγγελίες. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση «να μην έχουμε αχρείαστους θανάτους» και να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το εμβόλιο, ώστε να μειωθούν οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

Η DuoDay

Μητσοτάκης: Αναγκαίος ενιαίος λόγος και μήνυμα-1
Κατά τη συνάντησή του με την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τον 26χρονο Κωνσταντίνο Ρόζη, ένα νεαρό με ειδικές δεξιότητες, στο πλαίσιο της ημέρας DuoDay 2021. (SOOC)

Η κ. Σακελλαροπούλου αρχικά είπε πως χαίρεται που ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον Κωνσταντίνο. Πρόκειται για τον 26χρονο Κωνσταντίνο Ρόζη, έναν πλήρως λειτουργικό νέο με νοητική υστέρηση, που πέρασε μία ολόκληρη ημέρα χθες μαζί με τον πρωθυπουργό –ήταν μαζί του σε όλες τις συναντήσεις, ακόμα και με τον Γάλλο ΥΠΕΞ κ. Λε Ντριάν–, στο πλαίσιο του θεσμού DuoDay. Πρόκειται για τον θεσμό που ο κάθε πολίτης παίρνει έναν πολίτη ΑμεΑ στο γραφείο ή στην εργασία του για να καταδείξει την ισότητα. Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα απευθύνοντας έκκληση να δείξουν όλοι «αυτή την υπέρτατη επίδειξη αλληλεγγύης» και να πείσει ο καθένας όσο μπορεί κάποιον συμπολίτη του να εμβολιαστεί. Οπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτή η προσπάθεια πρέπει να γίνει «χωρίς να κλείνουμε το μάτι» σε άλλες σκέψεις, όπως τα πολιτικά οφέλη.

Ο πρωθυπουργός ανταπάντησε στο σχόλιο της κ. Σακελλαροπούλου πως τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν 400.000 συμπολίτες μας έκαναν το βήμα να κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης, και το γεγονός ότι το έκαναν τώρα και όχι πριν από κάποιους μήνες δείχνει «ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια». Τέλος, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο για το ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό, όπου τέθηκε το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή