ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου: Με αισθήματα ευγνωμοσύνης γιορτάζουμε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Σακελλαροπούλου: Με αισθήματα ευγνωμοσύνης γιορτάζουμε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Αμέσως μετά η κυρία Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της υπογράμμισε:

«Σήμερα γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται με αυταπάρνηση την εθνική μας ανεξαρτησία σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, τον άγνωστο στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας, τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων μας, τους άνδρες και τις γυναίκες που διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα και τα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Προσφέροντας παράλληλα την πολύτιμη συνδρομή τους και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως οι φυσικές καταστροφές και η πανδημία. Η ευγνωμοσύνη μας είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε. Χρόνια πολλά!».

Σακελλαροπούλου: Με αισθήματα ευγνωμοσύνης γιορτάζουμε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων-1
Κατόπιν, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε στη Βουλή, για την Ημέρα των Ενόπλων την πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας

Αμέσως μετά την παρουσία του, το πρωί, στην πανηγυρική δοξολογία, που τελέσθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους εκπροσώπους των κομμάτων, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων Ασφαλείας, τον περιφερειάρχη Αττικής και τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου για την κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σακελλαροπούλου: Με αισθήματα ευγνωμοσύνης γιορτάζουμε την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων-2

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr