Βουλή: Σφοδρή διμέτωπη κριτική από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και Ελλ. Λύση

Βουλή: Σφοδρή διμέτωπη κριτική από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και Ελλ. Λύση

Με διμέτωπες επιθέσεις κατά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με βολές προς αλλήλους, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης προσήλθαν στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας για το θέμα της ακρίβειας.

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διμέτωπες επιθέσεις κατά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με βολές προς αλλήλους, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης προσήλθαν στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας για το θέμα της ακρίβειας.

Η συνεδρίαση είχε ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο, ειδικά όσον αφορά το Κίνημα Aλλαγής, καθώς ήταν η πρώτη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τα τελευταία χρόνια, από την οποία απούσα ήταν η Φώφη Γεννηματά. Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής του διαδόχου της, το ΚΙΝΑΛ εκπροσωπήθηκε στη συζήτηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Κ. Σκανδαλίδη. «Η απουσία της από αυτή τη συζήτηση ρίχνει βαριά σκιά, όχι μόνο πάνω από τη δική μας παράταξη, αλλά για το σύνολο του εθνικού Κοινοβουλίου. Μας λείπει και μας λείπει πολύ», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Σκανδαλίδης. Επί της ουσίας του θέματος που βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αμφισβήτησε την επάρκεια των κυβερνητικών μέτρων αντιμετώπισης της ακρίβειας, σημειώνοντας ότι το κόμμα του έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, «από την πρώτη στιγμή που διέγνωσε την επερχόμενη καταιγίδα». Και πρόσθεσε: «Ενας άλλος δρόμος, πιο ριζοσπαστικός, πιο τολμηρός και κυρίως πιο δίκαιος, που να μπορεί να μοιράσει δίκαια πόρους και ευκαιρίες, είναι εφικτός».

Για «κάλπικη αντιπαράθεση» των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα έκανε λόγο στην παρέμβασή του ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημ. Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ συνενόχους «για τη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος, για το διαχρονικό έγκλημα σε βάρος του λαού». Παράλληλα σημείωσε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ απαλλάσσεται από τις μεγάλες ευθύνες του και επαναδιατύπωσε τις γνωστές θέσεις του κόμματός του «για την ανατροπή» του καπιταλιστικού συστήματος. Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, και ο καυστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ορισμένες αναφορές του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο ΚΚΕ: Εκανε λόγο για λαθροχειρίες του κ.Βαρουφάκη, σε ένα σύντομο σχόλιό του που ολοκλήρωσε με τη φράση «και πολύ ασχολήθηκα».

Η συνεδρίαση είχε ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο, καθώς ήταν η πρώτη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τα τελευταία χρόνια, από την οποία απούσα ήταν η Φώφη Γεννηματά.

Επίθεση στον Τσίπρα

Ο κ. Βαρουφάκης από την πλευρά του, αφού ανέφερε ότι το κόμμα του είναι «το κόμμα της προγραμματικής ρήξης», επέκρινε το Κομμουνιστικό Κόμμα ότι επιλέγει ποιον ιμπεριαλισμό θα καταγγείλει και ποιον θα υπερασπιστεί, ενώ έστρεψε τα πυρά του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το τρίτο μνημόνιο «μπορεί να ήταν και το πιο σκληρό» συγκριτικά με τα δύο πρώτα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ενώ υπενθύμισε ότι επί πρωθυπουργίας Τσίπρα κόπηκε το ΕΚΑΣ ή και δόθηκαν κάποια φιλοδωρήματα στους συνταξιούχους.

Την άποψη ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τις πολιτικές στον χώρο της οικονομίας και της κοινωνίας διατύπωσε ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, εκφράζοντας τις γνωστές ενστάσεις του ως προς το ζήτημα της αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων και υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι διαφορετικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή