Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, σε νεότερη δήλωσή του, κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του - Έντονες αντιδράσεις από Ντόρα Μπακογιάννη, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Ανδρέα Λοβέρδο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, σε νεότερη δήλωσή του, κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του και σημειώνει πως συνέκρινε «καθ’ υπερβολή» τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

«Ενόψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος της ομιλίας μου σήμερα στη Βουλή, διευκρινίζω ότι συνέκρινα καθ’υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος. Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, έκανε την εξής δήλωση: «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την εντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, που έκαναν λόγο για απαράδεκτη στάση από πλευράς του βουλευτή. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής στο Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε πως «ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό. Στεκόμαστε πάνω απ′ όλα αυτά, όπως σταθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή