Εκρηξη ζήτησης για τρίτη δόση στη Βρετανία

Εκρηξη ζήτησης για τρίτη δόση στη Βρετανία

Εκρηκτική είναι η ζήτηση για την τρίτη δόση στη Βρετανία καθώς από σήμερα αυτή κατέστη διαθέσιμη στις ηλικίες 40 έως 50 ετών. Στην σχετική πλατφόρμα ενεγράφησαν 417.756 πολίτες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. 

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηκτική είναι η ζήτηση για την τρίτη δόση στη Βρετανία καθώς από σήμερα αυτή κατέστη διαθέσιμη στις ηλικίες 40 έως 50 ετών.

Στην σχετική πλατφόρμα ενεγράφησαν 417.756 πολίτες, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. 

«Υπάρχουν επίσης 14.000 πολίτες που  έκλεισαν ραντεβού πρώτης δόσης», δήλωσε η Έμιλυ  Λώσον επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος της Μεγάλης Βρετανίας. 

«Ενθαρρύνω τον καθένα είτε περιμένει την τρίτη δόση είτε δεν έχει ακόμη κανονίσει να λάβει την πρώτη να σπεύσει τον συντομότερο δυνατόν».

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Βρετανοί στην ηλικία μεταξύ 40 και 50 συμπλήρωσαν το εξάμηνο από τη λήψη της δεύτερης δόσης και μπορούν τώρα να προχωρήσουν στην τρίτη.

Άλλο ένα εκατομμύριο πολιτών μπορεί επίσης να κλείσει μέσα στη εβδομάδα τα ραντεβού τρίτης δόσης ενώ τις επόμενες εβδομάδες σειρά παίρνουν 1,5 εκατομμύρια πολίτες

Τα κρούσματα στη Βρετανία έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν  πτωτική πορεία, παρότι οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δοκιμάζονται από έξαρση της πανδημίας.

Τα ποσοστά εισαγωγής σε νοσοκομεία έχουν επίσης παραμείνει χαμηλά σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, γεγονός που αποδίδεται στην επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Πηγή: Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή