Δημοσκόπηση: Ρωγμή στον «σκληρό πυρήνα» των ανεμβολίαστων

Δημοσκόπηση: Ρωγμή στον «σκληρό πυρήνα» των ανεμβολίαστων

Η μικρή μείωση που παρουσιάζουν οι «ορκισμένοι» αρνητές του εμβολιασμού σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του Οκτωβρίου είναι το θετικό μήνυμα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μικρή μείωση που παρουσιάζουν οι «ορκισμένοι» αρνητές του εμβολιασμού σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του Οκτωβρίου είναι το θετικό μήνυμα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ. Στην ερώτηση «ποιος από τους παρακάτω τρόπους μπορεί –ίσως– να σας πείσει περισσότερο να εμβολιαστείτε», σχεδόν οι μισοί (48%) ήταν απολύτως αρνητικοί απαντώντας «τίποτα». Στην προηγούμενη έρευνα αυτό το ποσοστό έφτανε το 56%. Το 25% θα άλλαζε ίσως γνώμη αν είχε περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς – επιστήμονες (14% τον Οκτώβριο) και το 3% αν το προτείνει κάποιο μέσο που εμπιστεύεται. Επίσης, το 3% των ερωτηθέντων απάντησε πως μπορεί να επηρεαστεί από τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους και το 2% από την επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας.

Δημοσκόπηση: Ρωγμή στον «σκληρό πυρήνα» των ανεμβολίαστων-1

Σε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ – Προβάδισμα 11% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος του ΚΙΝΑΛ.

Σε σχέση με τις πολιτικές ισορροπίες η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα παραμένει σε διψήφιο ποσοστό, στις 11 μονάδες, μειωμένη κατά 1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει την προτίμηση του 35% (-1,5%) των ερωτηθέντων και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24% (-0,5%). Ενισχυμένο σε άλλη μια μέτρηση εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ φτάνοντας το 10% (+1,5%), ενώ στα ίδια ποσοστά παραμένει το ΚΚΕ με 5,5%. Χωρίς μεταβολή ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Μικρή πτώση στη δημοτικότητά τους παρουσιάζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη επιλέγει το 40% (-1%) και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 24% (-1%). Κανέναν από τους δύο απαντούν 32 στους 100 ερωτηθέντες. Οσον αφορά τη συσπείρωση, για τη Ν.Δ. φτάνει το 73%, όσο και στο ΚΙΝΑΛ. Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 66%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή