Πρόσκληση από Αλέξη Τσίπρα στα κόμματα

Πρόσκληση από Αλέξη Τσίπρα στα κόμματα

Θα επιδιώξει τον συντονισμό με ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και ΚΙΝΑΛ, προκειμένου «να βγει η ελληνική κοινωνία από το τραγικό αδιέξοδο»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα αναλάβω το επόμενο διάστημα επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση, με παραγωγικούς φορείς και με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης προκειμένου να βγει η ελληνική κοινωνία από αυτό το τραγικό αδιέξοδο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το νοσοκομείο του Βόλου προαναγγέλλοντας νέες πρωτοβουλίες. Το αντικυβερνητικό μέτωπο για την πανδημία που σκοπεύει να επιχειρήσει να συγκροτήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακόμα μια κίνηση με την οποία επιθυμεί να σηματοδοτήσει την «ανικανότητα του Μαξίμου να διαχειριστεί την κρίση του κορωνοϊού», όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται αρχικά να επικοινωνήσει με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και με το ΚΙΝΑΛ. Το γεγονός πως στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών δυσκολεύει το εγχείρημα. Θα ακολουθήσουν περιφερειάρχες και δήμαρχοι προκειμένου να επιτευχθεί ένα minimum συνεννόησης και μια συνολική πρόταση σε βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την πανδημία.

Στον τέως πρωθυπουργό απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει, μόνος σε ολόκληρη την Ευρώπη, να αντιπολιτεύεται μέσω της πανδημίας, αδυνατώντας να κατανοήσει την κρισιμότητα των περιστάσεων. Ας πάψει επιτέλους να φέρεται σαν να είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Για άλλη μια φορά τον καλούμε, αν έχει να εισφέρει κάποια συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πρόταση, να το κάνει, έστω και τώρα. Μέχρι τώρα εμφανίζει ως ζητούμενα όσα ήδη έχουν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση ή αναλώνεται σε ανεδαφικά, γενικόλογα και ανεφάρμοστα ευχολόγια».

Από την αξιωματική αντιπολίτευση ζητούν:

• Ενίσχυση του ΕΣΥ ώστε τα Χριστούγεννα τα νοσοκομεία να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

• Να σταματήσει να ισχύει το μέτρο του 50+1 προκειμένου να κλείσει μια μαθητική τάξη. Οπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές, ο ιός επωάζεται στα σχολεία και περνάει στους ηλικιωμένους».

• Ελέγχους στους ναούς και υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς και στα σώματα ασφαλείας.

• Ενημέρωση των ανεμβολίαστων πολιτών, πόρτα – πόρτα, με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», της τοπικής αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ.

Εστιάζοντας και στο θέμα της ακρίβειας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Θεσσαλία συναντώντας εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο του Βόλου. Εκανε λόγο για «κατάσταση πολέμου», τονίζοντας πως «είμαστε πρωταθλητές σε όλη την Ευρώπη στη χονδρική τιμή της ενέργειας. Κάτι που επιβαρύνει ήδη τους λογαριασμούς του ρεύματος για κάθε νοικοκυριό, αλλά και για κάθε επιχείρηση και θα δημιουργήσει μια νέα αλυσίδα ανατιμήσεων σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης το επόμενο διάστημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή