Ν.Δ.: Με σύνθημα «Ελλάδα για όλους»

Ν.Δ.: Με σύνθημα «Ελλάδα για όλους»

Αρχίζουν την επόμενη Παρασκευή οι εργασίες του 14ου συνεδρίου της Ν.Δ.

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινάει το τριήμερο συνέδριο της Ν.Δ., το 14ο της ιστορίας της, το οποίο θα εκλέξει τη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Η εκκίνηση θα γίνει από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα ανοίξει το συνέδριο την Παρασκευή, το οποίο θα έχει κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα για όλους». Από μόνο του το μότο που επέλεξε η Νέα Δημοκρατία αποτυπώνει τη φιλοσοφία του 14ου Συνεδρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει στη φυσιογνωμία και στην πολιτική ταυτότητα της Ν.Δ., που, όπως αναμένεται να πει, αποτελεί το μεγαλύτερο λαϊκό κόμμα της Ευρώπης, σημειώνοντας ακόμα πως η Ν.Δ. από τη φύση της και τις ιδρυτικές της αρχές είναι ένα κόμμα που απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες και πρωτίστως στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Ως απτό παράδειγμα θα κάνει αναδρομή στην ενίσχυση που έχει προσφέρει στους πιο αδύναμους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτονόητα ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στις προκλήσεις της εποχής, την πανδημία και την οικονομία, και θα περιγράψει πώς η κυβέρνηση της Ν.Δ., αν και εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει μια διαρκή κρίση, έχει αντεπεξέλθει κρατώντας τη χώρα όρθια. Παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός έχει διαψεύσει μετ’ επιτάσεως τις πρόωρες εκλογές, την ίδια ώρα επιθυμεί να «ζεστάνει» το κομματικό ακροατήριο. Εξ ου και η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται να έχει έντονες αναφορές και προς την κομματική βάση της παράταξης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου, αλλά και στη στήριξη της κυβέρνησης προς τους πιο αδύναμους.

Η πλατφόρμα

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν μόνο οι σύνεδροι και μόνο όσοι από αυτούς είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Επειδή, ωστόσο, η Πειραιώς επιθυμεί το συνέδριο να είναι ανοιχτό στους πολίτες και σε όποιον θέλει να το παρακολουθήσει, δημιούργησε την πλατφόρμα synedrio.nd.gr, μέσω της οποίας όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες γύρω από το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει σε συνέδρους και παρατηρητές μια σειρά από δυνατότητες όπως να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στον κατάλογο ομιλητών, όσοι δεν είναι σύνεδροι να μπορούν να εγγραφούν ως online παρατηρητές για να παρακολουθήσουν το συνέδριο αποκλειστικά διαδικτυακά και ακόμα όσοι επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για την Πολιτική Επιτροπή.

Παρόντες αναμένεται να είναι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Αντόνιο Λόπεζ, γενικός γραμματέας του ΕΛΚ και ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας που επιδιώκει να κερδίσει τον Πέδρο Σάντσεθ και να γίνει πρωθυπουργός, Πάμπλο Κασάδο.

7,5 δισ. για την απολιγνιτοποίηση

Στην Κοζάνη βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου παρουσίασε το σχέδιό του για την απολιγνιτοποίηση και τη δίκαιη μετάβαση, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2021-2027. «Bρίσκομαι εδώ για να συνομιλήσουμε με όλους τους φορείς της περιοχής και να παρουσιάσουμε αναλυτικά τα πολύ φιλόδοξα σχέδιά μας για τη Δυτική Μακεδονία. Επειδή υπάρχει μία απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων για το σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η ιδέα της δίκαιης μετάβασης, αλλά επειδή από την άλλη έχει γίνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά που θεωρώ ότι δεν έχει ακόμα πλήρως επικοινωνηθεί, είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε βέβαια», ανέφερε αρχικά, προσθέτοντας πως το σχέδιο είναι καλά επεξεργασμένο και πως «ουδέποτε στην ιστορία, οποιασδήποτε Περιφέρειας, έχουν κινητοποιηθεί τόσο γρήγορα, τόσο πολλοί πόροι». Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «ως μία ιστορική ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία, να αλλάξουμε άρδην το παραγωγικό μοντέλο και να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τους κατοίκους της περιοχής».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή