Σταθερή γραμμή πλεύσης με τα μέτρα – Συνεδριάζει το υπουργικό

Σταθερή γραμμή πλεύσης με τα μέτρα – Συνεδριάζει το υπουργικό

Η κυβέρνηση εστιάζει στην αύξηση των εμβολιασμών και απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο ενδεχόμενο lockdown. Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον κ. Μητσοτάκη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμφαση στην ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης, απόρριψη κάθε σκέψης για lockdown, καθώς και επιμονή στην αναπτυξιακή ατζέντα, προκειμένου να καλλιεργηθεί και να ενισχυθεί κλίμα προοπτικής εξόδου από τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, η κυβέρνηση προωθεί τον σχεδιασμό της εν μέσω των διεθνών εξελίξεων οι οποίες έχουν ως επίκεντρο τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Στόχος είναι, όπως υπογράμμισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, «να σωθούν ανθρώπινες ζωές, να στηριχθεί το σύστημα υγείας και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία, η εκπαίδευση και η κοινωνία μας». Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο: «Δεν θα πάμε σε lockdown. Η χώρα δεν θα κλείσει. Τα μέτρα που έχουμε λάβει υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική σε αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους. Δεν σκεφτόμαστε μέτρα τα οποία, σε καμία περίπτωση, θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown». Εχει ενδιαφέρον, πάντως, ότι ερωτηθείς σχετικά με το αναβληθέν συνέδριο της Ν.Δ. ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε ένα μέτρο που σχεδιαζόταν να ληφθεί εσωκομματικά και αφορούσε την υποβολή σε τεστ για τα εμβολιασμένα κομματικά στελέχη: «Το συνέδριο θα ήταν μόνο για εμβολιασμένους και θα υπήρχε και ισχυρή σύσταση, έως και υποχρέωση, ο καθένας να κάνει και ένα τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον κ. Μητσοτάκη – Το ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027 και ο e-ΕΦΚΑ στην ατζέντα.

Οσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, πάντως, και πέραν άλλων πτυχών, όπως το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των ήδη εφαρμοζόμενων μέτρων –ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε χθες ειδικά στο σχετικό θέμα με το πράσινο πιστοποιητικό («οποιαδήποτε αναγκαία προσαρμογή χρειάζεται, με βάση τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ε.Ε., θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά)–, η κυβέρνηση έχει σε πολιτικό επίπεδο να αντιμετωπίσει και την κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης: Οπως κατέδειξε και χθες στη Βουλή η διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, στο σύνολό τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική για αρνητικά ή και ελλιπή μέτρα, με την κυβερνώσα πλειοψηφία να απορρίπτει τη σχετική επιχειρηματολογία.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιχειρεί να διατηρήσει ανοιχτή τη βεντάλια όλων των μεγάλων θεμάτων, ώστε η ατζέντα του δημοσίου διαλόγου να μην παραμείνει εγκλωβισμένη στην υγειονομική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλα κεφάλαια προγραμματίστηκε να ανοίξουν σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ειδικότερα, επί τάπητος τίθενται, μεταξύ άλλων, τα νομοσχέδια για το ΕΣΠΑ περιόδου 2021-2027 και τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), η εθνική στρατηγική «για την κοινωνική ένταξη των Ρομά 2021-2030», καθώς και για την «ένταξη προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων». Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας προγραμματίστηκε να παρουσιάσει πρόταση για την επιλογή Ελληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή