Αμείωτη η ένταση στην Εξεταστική για τα ΜΜΕ

Αμείωτη η ένταση στην Εξεταστική για τα ΜΜΕ

Νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ – Το ΜέΡΑ25 αποφάσισε να αποχωρήσει

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση ανθρώπων από τον χώρο του Τύπου, χθες του προέδρου της Eνωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου Αλέξη Σκαναβή και σήμερα της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου, με αμείωτη ένταση ανάμεσα σε κυβερνώσα πλειοψηφία και ΣΥΡΙΖΑ και με την απόφαση του ΜέΡΑ25 να αποχωρήσει, συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.

Η κατάθεση του κ. Σκαναβή είχε στιγμές έντασης, εξαιτίας σχολίων από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ο πρόεδρος της ΕΙΗΤ χαρακτήρισε προσβλητικά προς το πρόσωπό του. Πέραν τούτου, ο κ. Σκαναβής απαντώντας σε ερωτήσεις υποστήριξε πως ήταν επιτυχημένη η καμπάνια ενημέρωσης διά του Τύπου αναφορικά με την πανδημία, σημειώνοντας ότι δεν επρόκειτο περί χρηματοδότησης ή επιχορήγησης των Μέσων από το κράτος.

Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας την επιθετική κριτική που έχουν υιοθετήσει από την έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, διαμαρτυρήθηκαν ότι άρχισαν οι συνεδριάσεις «χωρίς προηγουμένως να έχουν δοθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση» και –καταγγέλλοντας εκ νέου την πλειοψηφία για συγκάλυψη– επέκριναν την κυβέρνηση πως με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για θέματα διαφημιστικής δαπάνης «ομολογεί την ενοχή της καθώς έρχεται να καλύψει εκ των υστέρων τις παρατυπίες της  σε ό,τι αφορά τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος».

Σε απαντητική του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου τονίζει: «Αν ένα συμπέρασμα προκύπτει από την ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν καταλαβαίνουν το αντικείμενο της τροπολογίας. Με τη γνωστή συνταγή των προκατασκευασμένων απαντήσεων και του πολιτικού αχταρμά μπερδεύουν διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Η ενημερωτική καμπάνια του 2020 δεν συνδέεται κατά κανέναν τρόπο με την τροπολογία».

Ως προς την αποχώρηση του ΜέΡΑ25, ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια χθες, υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή αποφασίστηκε επειδή απορρίφθηκαν οι προτάσεις του κόμματος να κληθούν ως μάρτυρες οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. «Εμείς στο ΜέΡΑ25 έχουμε μια απέχθεια στις εξεταστικές επιτροπές, γιατί θεωρούμε ότι διασύρουν τον κοινοβουλευτισμό εδώ και δεκαετίες. Ακούνε οι πολίτες εκεί έξω περί εξεταστικών επιτροπών και λένε: “Εντάξει, άλλη μια συγκάλυψη”. Αποχωρούμε από αυτή την Εξεταστική, γιατί δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη θεσμική κοινοβουλευτική ομερτά», είπε ο κ. Βαρουφάκης, ασκώντας κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ. Για «συμπαιγνία Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ που έχει θύμα τον ελληνικό λαό» κάνει λόγο σε δήλωσή της η βουλευτής του κόμματος και έως χθες μέλος της εξεταστικής επιτροπής, Φωτεινή Μπακαδήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή