Φουντώνει η πολιτική κόντρα για τις ΜΕΘ

Φουντώνει η πολιτική κόντρα για τις ΜΕΘ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξεταστούν τα επόμενα βήματα του κόμματος για την κρίση της πανδημίας, αλλά και οι απαντήσεις που ετοιμάζουν στην κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα και την πιθανή επέκτασή της σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξεταστούν τα επόμενα βήματα του κόμματος για την κρίση της πανδημίας, αλλά και οι απαντήσεις που ετοιμάζουν στην κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα και την πιθανή επέκτασή της σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μέσω των περιοδειών που πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να αναδείξει τον κορωνοϊό ως την αχίλλειο πτέρνα του Μαξίμου και να καταθέσει παράλληλα τις δικές του προτάσεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Κοζάνη αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ και στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ: «Ενώ η χώρα μας καταγράφει εδώ και τρεις μήνες αρνητικά ρεκόρ θανάτων ανά εκατ. πληθυσμού σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, έχουμε έναν πρωθυπουργό που παρουσιάζεται ως αρνητής της πραγματικότητας, αλλά και αρνητής της ανάγκης ύπαρξης μονάδων εντατικής θεραπείας». Στο θέμα αυτό αναμένεται να επιμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κόμμα με κεντρική ανακοίνωσή του ζητεί «από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό κ. Γκάγκα, τους επιστήμονες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΕΙΝΑΠ και τους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας να τοποθετηθούν δημοσίως με ανακοινώσεις τους, αν συμφωνούν ότι είναι περίπου το ίδιο για κάποιον ασθενή αν βρίσκεται διασωληνωμένος είτε εκτός είτε εντός ΜΕΘ».

O Aλ. Τσίπρας από την Κοζάνη χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση του ΕΣΥ, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ.

Επιμένοντας και στο θέμα των νοσοκομείων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι απορίας άξιο πώς για δύο συνεχόμενα χρόνια δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, των νοσοκομείων της περιοχής και των κέντρων υγείας, προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες το δικαίωμα σε αξιοπρεπή περίθαλψη». Στη χθεσινοβραδινή ομιλία του στην Κοζάνη, ο τέως πρωθυπουργός εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για ιδιοτέλεια, ανικανότητα και κυνισμό, τονίζοντας πως αρνείται να συμβαδίσει με την πραγματικότητα. «Εμφανίστηκε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης, με 18.000 νεκρούς και χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, χωρίς έστω τη σεμνότητα και τον σεβασμό που απαιτεί το δράμα που ζει η χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ο μοναδικός πρωθυπουργός με το αλάθητο στην ιστορία της Μεταπολίτευσης. Αυτός δεν είναι Μωυσής, ποντίφικας είναι».

Από την Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε άλλη μία ευκαιρία να επιτεθεί στο Μαξίμου για το θέμα της ΔΕΗ. Χαρακτήρισε «κακούργημα» και «εγκληματική» την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εν μέσω ενεργειακής κρίσης με την εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ, καθώς, όπως είπε, πλέον «αφήνεται κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των κερδοσκόπων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτό για εσάς εδώ στη Δυτική Μακεδονία είναι έγκλημα στο τετράγωνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή