Θεωρείο: Μετακομίζει

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Μητσοτάκη κατά τη σύσκεψη που είχε χθες με στελέχη της Αmazon στο Μαξίμου.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Μητσοτάκη κατά τη σύσκεψη που είχε χθες με στελέχη της Αmazon στο Μαξίμου. Ο επικεφαλής Public Policy Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της εταιρείας, Φράνκο Σπιτσιαριέλο, ανακοίνωσε πως προτίθεται από τον Φεβρουάριο να μετακομίσει στην Ελλάδα μαζί με αρκετούς υπαλλήλους του κολοσσού και το μόνο που μένει είναι η τυπική έγκριση από τη μητρική εταιρεία. Το αίτημα ειπώθηκε ζωντανά μπροστά στον προϊστάμενό του, ο οποίος συμμετείχε από τη Μοντάνα –όπου ζει–, και φαντάζομαι πως έτσι «κλείδωσε», καθώς δύσκολα θα αρνηθεί ο Michael Punke. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της εταιρείας και συγγραφέα του «Revenant», που έγινε σενάριο για ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντι Κάπριο, κάτι που συζήτησε με τον σινεφίλ Κυρ. Πιερρακάκη.

Το μάζεψαν

Η πρόσφατη επίσκεψη του διαδόχου του θρόνου του Aμπου Ντάμπι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναγιάν, στην Αγκυρα δεν άρεσε καθόλου στην Αθήνα, που έχει επενδύσει πολλά στις σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το μήνυμα φαίνεται πως ελήφθη από την άλλη πλευρά, καθώς έμαθα πως η χθεσινή επικοινωνία του διαδόχου του θρόνου με τον Ελληνα πρωθυπουργό ήταν… εμιρατινή πρωτοβουλία. Ο Μητσοτάκης μάλιστα απηύθυνε πρόσκληση στον διάδοχο να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόσκληση που αποδέχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και σχετικά σύντομα θα τον δούμε στην Αθήνα.

Αποστολή Ντόρας

Του τηλεφωνήματος είχε προηγηθεί εντός της εβδομάδας ενημέρωση της εν Ελλάδι πρεσβείας των ΗΑΕ σε Ελληνες δημοσιογράφους, στην οποία διευκρινίστηκε –σε κάθε τόνο– πως οι σχέσεις των δύο χωρών ουδόλως επηρεάζονται από την επίσκεψη του Αλ Ναγιάν στην Αγκυρα και παραμένουν σε άριστο επίπεδο. Χθες, μάλιστα, πλήθος Ελλήνων υπουργών έδωσαν το «παρών» στη γιορτή των ΗΑΕ στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας για το χρυσό ιωβηλαίο, τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους. Ξεχωρίζω την παρουσία της Ντόρας, που φαντάζομαι δεν ήταν τυχαία, καθώς αναλαμβάνει διάφορες ειδικές αποστολές για λογαριασμό του Μητσοτάκη.

Αγρίεψε η Δόμνα

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 25χρονου ο οποίος φιλοξενούνταν σε κέντρο αποκατάστασης ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς είχε συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον αντεισαγγελέα Ανηλίκων, στους οποίους και κατέθεσε την αναφορά. Η υφυπουργός ήταν έξαλλη με το περιστατικό και έλεγε διαρκώς πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή