Ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους συνταξιούχους

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους συνταξιούχους

Πολιτικό «100άρι» προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα καλείται να τρέξει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρόστιμο το οποίο αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικό «100άρι» προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα καλείται να τρέξει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρόστιμο το οποίο αποφάσισε να επιβάλει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Την ώρα που στην Κουμουνδούρου ζητούσαν αυστηρά μέτρα, δηλαδή υποχρεωτικότητα σε Σώματα Ασφαλείας και Στρατό, ήρθε το Μαξίμου και την επέβαλε με διαφορετικό τρόπο. Με την άρνησή της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορείται πως έκανε ένα «μπρος – πίσω» που θολώνει το μήνυμά της. Σε αυτό το κλίμα έρχονται να προστεθούν και οι τελευταίες δυναμικές παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη, που γυρίζουν το κόμμα στις ημέρες πριν από τον εμβολιασμό του. Δεν «διάβασαν» σωστά στην Κουμουνδούρου τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη; Η αλήθεια είναι πως όλοι, ακόμα και ο πρωθυπουργός, ξόρκιζαν τη λήψη αντιδημοφιλών μέτρων. Είτε ήταν πολιτικός ελιγμός, όπως υπονοούν κάποια στελέχη, είτε ανάγκη λόγω της πανδημικής κρίσης, στην αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζουν τη δική τους αντεπίθεση για να βγουν από το αδιέξοδο και να ξεπεράσουν την αρχική «ζαλάδα».

Κατ’ αρχάς, ο θυμός που καταγράφεται στους μικρομεσαίους συνταξιούχους είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να πλησιάσει τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, στην οποία η κυριαρχία της Ν.Δ. δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή μίλησε για «οικονομικό εκβιασμό των αδύναμων οικονομικά ανεμβολίαστων ηλικιωμένων» και η πρόταση του Νίκου Φίλη για κίνητρα υιοθετήθηκε αμέσως. Μπορεί ο Ηλίας Μόσιαλος να μην είναι στο think tank του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, όμως η παρέμβαση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για πιθανή μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα ως κίνητρο για τους εμβολιασμούς συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή σε πρωινό καφέ στην Κουμουνδούρου. Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο «χαράτσι» ήταν «bonus», και από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα σταματούν να θυμίζουν όλο το επόμενο διάστημα στους συνταξιούχους πως έχασαν από τη «γαλάζια» παράταξη τα αναδρομικά τους και τη 13η σύνταξη.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή προστίμου σε όσους άνω των 60 ετών δεν εμβολιάζονται.

Οσον αφορά τον νέο σύμβουλο του προέδρου, καθηγητή Αιματολογίας στη Σορβόννη, από τον οποίο πήρε διακριτικά αποστάσεις ο Αλέξης Τσίπρας, στην Κουμουνδούρου κρατούν τα θετικά της «παρεξήγησης». Ο κ. Γεροτζιάφας είναι ο πρώτος από την ομάδα των «30» που κατάφερε να κάνει «θόρυβο», παρά το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετούν την πρότασή του για καθολικά υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το κλίμα που βγαίνει από στελέχη της «Ομπρέλας», πάντως, δείχνει πως στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις του. Στη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας με εναλλακτικούς τρόπους κυρώσεων, όχι πρόστιμα, κινείται σε γενικές γραμμές όλο το κόμμα.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με εκπαιδευτικούς (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) ανέλυσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος στο πρώτο κρούσμα για τρεις μέρες και την υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων αφού πρώτα όλοι οι μαθητές έχουν υποβληθεί σε δωρεάν μοριακό τεστ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε το υπουργείο Παιδείας για την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη: «Είναι αδιανόητο στην καρδιά της πανδημικής κρίσης αντί να αραιώνουν τα τμήματα να συγχωνεύονται, όπως έκαναν και πέρυσι», ανέφερε, αποδίδοντας αυτή την επιλογή της κυβέρνησης σε δημοσιονομικούς λόγους προκειμένου να μην προσληφθούν εκπαιδευτικοί. Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας και τον προγραμματικό λόγο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή