Τσίπρας: «Καλπάζουν η ανασφάλεια και η ακρίβεια»

Τσίπρας: «Καλπάζουν η ανασφάλεια και η ακρίβεια»

Τη θετική πορεία της οικονομίας αμφισβητεί ο Αλ. Τσίπρας. Σύγκρουση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συγκρότηση του αντικυβερνητικού μετώπου και η αποδόμηση του οικονομικού αφηγήματος του Μαξίμου ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού παραμένουν οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ανέφερε πως «η κυβερνητική προπαγάνδα στην Ελλάδα μιλάει για μια οικονομία που καλπάζει. Το μόνο που σίγουρα καλπάζει είναι η ακρίβεια, οι ανισότητες, η ανασφάλεια». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «τα δεδομένα και τα γεγονότα, παρά την ανάκαμψη της οικονομίας μετά τη μεγάλη βουτιά του 2020, δεν επιτρέπουν κλίμα ευφορίας.

• Γιατί στο τέλος του 2021 το ΑΕΠ της χώρας θα υπολείπεται κατά περίπου 3 δισ. ευρώ από αυτό του 2019.

Τη θετική πορεία της οικονομίας αμφισβητεί ο Αλ. Τσίπρας – Σύγκρουση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

• Γιατί η ακρίβεια μείωσε την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού κατά 7,4% τον Οκτώβριο και 10% τον Νοέμβριο του 2021».

Σε σχέση με την πανδημία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε στην Κουμουνδούρου με το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χτυπήσει αρκετές φορές καμπανάκι στην κυβέρνηση για τον τρόπο που λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς από το ξέσπασμα του κορωνοϊού και μετά, θεωρώντας πως η υπερμετάδοσή του λαμβάνει χώρα ειδικότερα στα λεωφορεία. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η προτεραιότητα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού είναι η αρχή τού μη συγχρωτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κατάσταση είναι τραγική. «Είναι αδιανόητο εδώ και δύο χρόνια να μην έχουν γίνει κινήσεις να αυξηθεί ο στόλος και να περιοριστεί ο συγχρωτισμός», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, «όχι μόνο για να προστατευτούν οι πολίτες, αλλά και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία». Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. που ακύρωσε τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την προμήθεια 750 λεωφορείων αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2019. Οπως ανέφερε, «έχει μια ιδιαιτερότητα αυτή η κυβέρνηση, γιατί θέλει να θέτει η ίδια και οι υπουργοί της τους όρους κάθε διαγωνισμού, και ο νοών νοείτω».

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας με στοιχεία: «Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1.320, στοχεύοντας στα 1.500 στο α΄ εξάμηνο του 2022. Εχουμε ήδη 3.800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Εχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε τρεις νέους σταθμούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή