Συνεργάτες Ανδρουλάκη για Παπανδρέου: Αδιαπραγμάτευτη η ενότητα, «όχι» σε προσωπικές αντεγκλήσεις

Συνεργάτες Ανδρουλάκη για Παπανδρέου: Αδιαπραγμάτευτη η ενότητα, «όχι» σε προσωπικές αντεγκλήσεις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν θα μπει σε προσωπικές αντεγκλήσεις» εκπέμπεται από το περιβάλλον του νικητή του πρώτου εκλογικού γύρου, στον απόηχο των επιθέσεων που εξαπολύει εναντίον του τις τελευταίες ώρες ο αντίπαλός του την ερχόμενη Κυριακή, Γιώργος Παπανδρέου

Όπως τονίζουν πηγές από το περιβάλλον του ευρωβουλευτή, «οι 270.000 πολίτες που ήρθαν στην κάλπη της Κυριακής απέδειξαν ότι η ρίζα της Παράταξης έχει ιστορικό βάθος και κοινωνικό εύρος. Για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά το Κίνημά μας, η ενότητα είναι αδιαπραγμάτευτη». 

«Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού απέναντι σε αυτούς που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, ο Νικος Ανδρουλάκης δεν θα μπει σε προσωπικές αντεγκλήσεις και θα συνεχίσει να έχει ως μόνη προτεραιότητα το τρίπτυχο που θα φέρει τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές: ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία», προσθέτουν. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του κ. Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας εκ νέου το ότι ο ευρωβουλευτής – ως εν δυνάμει πρόεδρος – δεν θα είναι παρών στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Με το να εκλέξει κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη δεν τον βάζει στην Βουλή. Θα έχουμε κενό στην Βουλή. Θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης. Είναι ουσιαστικό ζήτημα. Μάχες δεν θα δοθούν. Είναι μείον ότι δεν θα είναι στην Βουλή», ανέφερε, μεταξύ άλλων.  

Τα παραπάνω, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», επιβεβαιώνουν και τις αντίθετες στρατηγικές των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου. Ο πρώην πρωθυπουργός, από τη στιγμή που αποφάσισε να παραμείνει στην κούρσα (παρά τις φωνές υπέρ του αντιθέτου) φαίνεται πως δεν έχει άλλη επιλογή από τη φουλ επίθεση, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα αφήσει αιχμές αναπάντητες, αλλά χωρίς να κλιμακώνει τη ρητορική του και προτάσσοντας την ενότητα, προσδίδοντας διασπαστικό πρόσημο στον αντίπαλό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή