Γέφυρα με την Αυστραλία οι ομογενείς

Γέφυρα με την Αυστραλία οι ομογενείς

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε πολύ καλό κλίμα, συνάντηση του κ. Ν. Δένδια με την υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μαρίζ Πέιν.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ομόλογό του της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ένα τετ α τετ με τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η μεγάλη χώρα του Ειρηνικού φιλοξενεί πάρα πολλούς ομογενείς, ενώ αποτελεί και από τα λίγα κράτη που κάνουν πλήρη χρήση των προνοιών του διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. «Η ομογένειά μας στην Αυστραλία αποτελεί τη σταθερή βάση, τη γέφυρα για την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση των δεσμών όχι μόνο φιλίας, αλλά αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ενδεικτικά ο κ. Δένδιας, ο οποίος παρέπεμψε και στους ιστορικούς δεσμούς και κοινούς αγώνες κατά τη διάρκεια του Α΄ και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Και μετά από αυτά τα 80 χρόνια, παρά τη μεγάλη γεωγραφική μας απόσταση, συνεχίζουμε και υπερασπίζουμε τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες: τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του ανθρώπου αλλά και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, και ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας, την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, την απαγόρευση της απειλής της χρήσης βίας, όπως ρητά ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο κ. Δένδιας, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά της Τουρκίας κάνοντας λόγο για «χώρες οι οποίες επιμένουν να διατηρούν απειλή πολέμου, παρεμβαίνουν σε άλλα κράτη, αρνούνται να κατανοήσουν ότι η εποχή της πολιτικής των κανονιοφόρων ανήκει σε προηγούμενους αιώνες.

Και βέβαια συνάπτουν ανυπόστατες και παράνομες συμφωνίες καθορισμού θαλασσίων ζωνών που βασίζονται σε ιδεολογήματα που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, και όχι της νομιμότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή