Η «απάντηση» Ανδρουλάκη σε Παπανδρέου: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα

Η «απάντηση» Ανδρουλάκη σε Παπανδρέου: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας ζήτησε από τους πολίτες για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του από την Ρόδο.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Κανείς δε θα παίξει με την ενότητα της Δημοκρατικής παράταξης. Πληγώθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι μας από συμπεριφορές “παλαιών πρωταγωνιστών” δεν θα ξαναπληγωθούν. Θα ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ περήφανη ισχυρή παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. 

«Είχα δεσμευτεί ότι σε όσες πόλεις της Ελλάδας δεν κατάφερα να πάω πριν την πρώτη Κυριακή, θα προσπαθήσω να πάω την δεύτερη αυτή εβδομάδα. Και θέλω εδώ από τη Ρόδο να απευθύνω μήνυμα ελπίδας, προς τους προοδευτικούς πολίτες που βλέπου ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει» ανέφερε και συνέχισε: «Η παράταξη είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας χάνουν τον ύπνο τους, γιατί καταλαβαίνουν ότι πια υπάρχει ένα κόμμα που 270.000 πολίτες δίνουν καθαρή εντολή.

Εντολή ανανέωσης, εντολή ενότητας, εντολή πολιτικής αυτονομίας. Αυτή την εντολή ζητώ να έχω στα χέρια μου την Κυριακή το βράδυ. Καλώ σε μαζική συμμετοχή όλους τους πολίτες, όπως και την πρώτη Κυριακή και τους εγγυώμαι ότι και την επόμενη ημέρα θα είμαι πρόεδρος όλης της παράταξης, χωρίς να διακρίνω ποιοι με ψήφισαν ή όχι. Θα υπάρχει μια πραγματική διαφάνεια και αξιοκρατία στο κόμμα μας και είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με όποιο μεγάλο ή μικρό συμφέρον κρατά πίσω την Ελλάδα και την κάνει μια χώρα χαμένων ευκαιριών. Αυτό ζητούν οι πολίτες, αυτό θα κάνουμε για να ξαναγίνουμε ένα κόμμα, το κόμμα του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς ο κ. Ανδρουλάκης για την συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής, επεσήμανε τα εξής: «Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον. Και αυτό το ενδιαφέρον θα αποτυπωθεί και την δεύτερη Κυριακή. Έχουμε κοινές αγωνίες εκατομμύρια Έλληνες για καλύτερη ζωή, λιγότερες ανισότητες και περισσότερες ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά μας. Θέλουμε ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη, ένα δίκαιο πολίτικο σύστημα που αντιμετωπίζει τις αδικίες που υπάρχουν στη χώρα μας. Όλα αυτά είναι αγωνίες που κάνουν την παράταξη αναγκαία στον τόπο. Το κόμμα μας μπορεί να γίνει ξανά βασικός αντίπαλος της δεξιάς παράταξης. Ουσιώδης διαφορά που οδήγησε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να συμμετέχει στις εκλογές, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει πολλά λάθη, αλλά η φθορά του δεν είναι ραγδαία, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την προηγούμενη κυβέρνηση».

Καταγγελία Παπανδρέου

Σε καταγγελία για ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές κάλπες της περασμένης προχώρησε ο Γ. Α. Παπανδρέου, με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ). Διαβάστε αναλυτικά

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή