Τσίπρας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο

Τσίπρας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο

Την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ για το ενδεχόμενο προτεραιοποίησης VIP ασθενών σε σχέση με τη νοσηλεία τους στις μονάδες εντατικής θεραπείας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη διαλεύκανση των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ για το ενδεχόμενο προτεραιοποίησης VIP ασθενών σε σχέση με τη νοσηλεία τους στις μονάδες εντατικής θεραπείας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, παράλληλα, την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις ΜΕΘ «και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, για περιπτώσεις που μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στο Μαξίμου, τονίζοντας πως «όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για ζωή, απέναντι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη».

Κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει τα στοιχεία για τη θνητότητα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ.

Η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για κλίνες ΜΕΘ που μένουν επιλεκτικά κενές αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, ωστόσο η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ θόλωσε από την παρέμβαση που έκανε ο Ανδρέας Ξανθός στο Kontra Channel. «Αυτό υπερβαίνει κάθε λογική. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξει. Κατά την άποψή μου, δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα», επισήμανε χαρακτηριστικά. Θέλοντας να ξεδιαλύνει τα εσωκομματικά σύννεφα, μετά και τις επισημάνσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ξανθός με διευκρινιστική δήλωσή του υπογράμμισε πως «οφείλει η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, να παρουσιάσει τα ακριβή στοιχεία για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και τη θνητότητά τους, για την πραγματική ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και τη στελέχωσή τους ανά νοσοκομείο και, κυρίως, για τον τρόπο διαχείρισης της λίστας αναμονής του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ και τις εγγυήσεις που διασφαλίζουν την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών».

Ολα αυτά συμβαίνουν την ώρα που σε πολιτικό επίπεδο οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο νέος επικεφαλής στη Χαριλάου Τρικούπη θα σηματοδοτήσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα με ζητούμενο την προοδευτική διακυβέρνηση. Σκληρή κριτική στην Κουμουνδούρου άσκησε για άλλη μία φορά στην ιστοσελίδα «propago» ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος διεγράφη από το κόμμα πέρυσι τον Οκτώβριο. «Η κινητοποίηση 270.000 μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ την περασμένη Κυριακή σηματοδοτεί την έναρξη ενός εντόνου εσωτερικού ανταγωνισμού εντός της προοδευτικής παράταξης. Η παρατεταμένη αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει πλέον παγιωθεί και έχει καταστεί μη αναστρέψιμη, έστρεψε χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες στην κάλπη εκλογής προέδρου του ΚΙΝΑΛ και στην υπερψήφιση του Ν. Ανδρουλάκη», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή